1 בסיר רחב מטגנים בשמן זית את הבצלים והגזר, כשמזהיב, מוסיפים את פטריות הפורצ'יני המיובשות (לאחר שהשרנו אותם) לטיגון קצרצר.
2 מוסיפים את כל הפטריות ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן על אש גבוהה עד שהפטריות מצטמצמות.
3 מוסיפים את הנוזל ששרו בו הפטריות היבשות, מים רותחים עד לגובה הסיר, תפוחי אדמה, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ– 30 דקות עד לריכוך הירקות. טועמים ומתקנים תיבול.
4 קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים למרק. ניתן לבזוק טיפת שמן כמהין.