האורז:
1 מרתיחים מים עם מלח בסיר. מוסיפים את האורז ומבשלים על להבה נמוכה כ-18 דקות.
2 מסננים ושומרים חצי מהכמות בצד למילוי העופיונים. את הכמות שנותרה מניחים בתבנית אפייה עם קוביות מרגרינה ומתבלים במלח.
3 מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ- 15 דקות בחום בינוני. (האורז האפוי הוא שיטה נהדרת לחסוך זמן ולפנות מקום על הכיריים בארוחות גדולות)
המילוי:
1 מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה.
2 מוסיפים את בשר העגל ומטגנים עד שהבשר עשוי חלקית.
3 מוסיפים את האורז ששמרנו בצד ואת שאר המרכיבים. מערבבים היטב, מסירים מהאש ומצננים.
העופיונים:
1 ממלאים את העופיונים במילוי וסוגרים בעזרת קיסמים.
2 מניחים בתבנית שאריות עוף, עגבנייה, בצל ושום ומניחים מעל את העופיונים הממולאים.
3 מורחים את העופיונים במעט שמן ואופים כ-30 דקות בחום בינוני. מעבירים את העופיונים לצלחת הגשה ושומרים במקום חם.
4 מוסיפים לירקות שבתבנית מרק ויין ומרתיחים עד להסמכה.
5 יוצקים את הרוטב על העופיונים ומגישים (אפשר להגיש עם האורז האפוי או לשמור את האורז האפוי לכל מנה אחרת).