בלועזית: Baking Powder
חומר להתפחה שבו משתמשים להכנת דברי מאפה. האבקה מכילה סודה לשתייה וקרם טרטר. כאשר הכימיקלים האלו מתחממים ובאים במגע עם נוזלים, נוצרת תגובה כימית שיוצרת פחמן דו חמצני, שמגדיל את הבועיות הקיימות בתערובת ומתפיח את המאפה. לחלק מאבקות האפייה מוסיפים גם עמילן או קמח, שנועדו לספוג נוזלים שמצטברים בעת האחסון. לאבקת אפייה יש חיי מדף מוגבלים, ולכן מומלץ לבדוק את תאריך התפוגה לפני השימוש. אם רוצים, אפשר להכין אבקת אפייה באמצעות שילוב של כפית סודה לשתייה עם שתי כפיות קרם טרטר (חשוב להקפיד על המידות המדויקות, כי התערובת הזו רגישה לשינויים).