בלועזית: Tortilla
משמעות המילה היא עוגה קטנה, והיא מתייחסת לאחד משני המאכלים הבאים:
1. לחם מקסיקני שמזכיר בצורתו פנקייק שטוח. הטורטייה המקסיקנית עשויה קמח חיטה או קמח תירס מיוחד )שנקרא מסה הרינה, (Masa harina. טורטיות הן בסיס למאכלים ממולאים רבים כמו בוריטוס, אנצ'לדס טאמלס, טאקו ועוד.
2. אומלט ספרדי בתוספת תפוחי אדמה ובצלים. לטורטייה הספרדית ניתן גם להוסיף האם, צ'וריסו, אספרגוס, טונה, פטריות ופלפלים. את הטורטייה אוכלים קרה או חמה.