חדשות
פלילים
סלבס
אוכל
מגזין
+12
תכניות קשת
הכוכב הבא
אתר התכנית
לפרקים המלאים
ארץ נהדרת
אתר התכנית
לפרקים המלאים
המירוץ למיליון
אתר התכנית
לפרקים המלאים
מאסטר שף
אתר התכנית
לפרקים המלאים
חדשות הבוקר עם ניב רסקין
אתר התכנית
לפרקים המלאים
עובדה
אתר התכנית
לפרקים המלאים
ערב טוב עם גיא פינס
אתר התכנית
לפרקים המלאים
חשיפה
אתר התכנית
לפרקים המלאים
חתונה ממבט ראשון
אתר התכנית
לפרקים המלאים
המטבח המנצח VIP
אתר התכנית
לפרקים המלאים
נינג'ה ישראל 2023
אתר התכנית
לפרקים המלאים
הקומה ה-12
אתר התכנית
לפרקים המלאים
אתרי התכניות
פרקים מלאים
לוח השידורים
הרשמה לתכניות
שיתופי פעולה
בדרך לתואר
גאווה ישראלית
דרושים IL
הבית לעסקים קטנים
חשוב שתדעי
חשמלית לקנא בה
טעים פי קוואקר
יד מרדכי מצדיעה
לאנג אמבישן
לימפו-מה
למצוא את האחת
מגזין XTRA
מה בא לך טוב
מה מגיע לי
משחקים באחריות
סרטן ריאה
עור בריא זה עור יפה
תמר ישראלי
MED12
SENSES
TEAM לעצמאים
רוצים לזכות בפרס?
tvbee
צבא וביטחון
בריאות
HIX
טלוויזיה ותרבות
תקשורת ושיווק
מוזיקה
mako היטליסט
כניסת שבת
כסף
הורים
עיצוב הבית
Fashion Forward
דיגיטל
חופש
משפט
הורוסקופ
9 חודשים
אוטו
גאווה
שירונט
מה קורה בקשת
בואו לעבוד איתנו
הניוזלטרים שלנו
פרסמו אצלנו
מבזקים
פרויקטים מיוחדים
easy
עוד
חדשות
פלילים
סלבס
אוכל
מגזין
+12
תכניות קשת
שיתופי פעולה
tvbee
צבא וביטחון
בריאות
HIX
טלוויזיה ותרבות
תקשורת ושיווק
מוזיקה
mako היטליסט
כניסת שבת
כסף
הורים
עיצוב הבית
Fashion Forward
דיגיטל
חופש
משפט
הורוסקופ
9 חודשים
אוטו
גאווה
שירונט
מה קורה בקשת
בואו לעבוד איתנו
הניוזלטרים שלנו
פרסמו אצלנו
מבזקים
פרויקטים מיוחדים
easy
המומלצים
אוכל
אוכל
מונחון
כל המתכונים
עד 10 דקות
מתכונים לשבת
מתכונים בריאים
קרן אגם
עדיקוש
עוגות יום הולדת
כללי
קטגוריות
ראשי
שמרים
בלועזית: Yeast פטרייה מיקרוסקופית שמתרבה במהירות בתנאים המתאימים, וגורמת להתפחת התערובת, ולכן מהווה רכיב הכרחי לאפיית לחמים ולבישול בירה. כאשר מערבבים את הפטרייה עם מים חמים, עם סוכר ועם קמח, הפטרייה מייצרת פחמן דו חמצני, שגורם לבצק לתפוח. השמרים משווקים בשני סוגים: שמרים טריים, שאורך החיים שלהם קצר והם דורשים קירור; ושמרים יבשים, שאורך החיים שלהם ארוך והם אינם דורשים קירור. את השמרים יש לאחסן בקפידה על פי ההוראות, משום שהם אינם עושים את פעולתם אם הם מתקלקלים. כדי לבדוק אם השמרים טריים, יש להוסיף מעט שמרים לכוס מים חמים עם קורט סוכר, ולהשאיר במקום חמים למשך 5 עד 10 דקות. אם התערובת מתחילה להעלות קצף ולהתנפח, סימן שהשמרים עדיין ראויים לשימוש.