1 שוטפים את האורז היטב, עד שהמים יוצאים כמעט צלולים. מעבירים אותו לסיר ונותנים לו לנוח בין רבע שעה לשעה.
2 מוסיפים את המים לסיר. כמות המים צריכה להיות כזו שכשדוחפים לתוך האורז אצבע, רואים שהאורז מגיע עד המפרק הראשון של האצבע והמים עד המפרק השני.
3 מביאים לרתיחה על אש גבוהה כשהסיר מכוסה כל הזמן. כשמתחילים לצאת אדים מנמיכים מעט את האש ומבשלים עוד 20 דקות.
4 מכבים את הגז, ומשאירים את הסיר סגור 15 דקות. מעבירים את האורז לכלי.
* חשוב מאוד לא לפתוח את הסיר במהלך הבישול. הסיבה היא שאנחנו רוצים שהאורז יספח לתוכו את כל הנוזלים, ואם נפתח את הסיר האדים יתנדפו, במקום להיספג באורז.
לסושי סו:
1 מערבבים בסיר על להבה נמוכה את החומץ, הסוכר והמלח, עד שהסוכר נמס. מצננים.
2 מזלפים את החומץ על האורז, ומערבבים בתנועות קיפול עם כף עץ. מכיוון שבעת הכנת הסושי האורז צריך להיות בטמפרטורת החדר – אפשר להיעזר במאוורר בזמן הערבוב.
3 מכסים את כלי האורז במגבת עד השימוש. בשלב הזה האורז שלנו אמור להיות דביק דביק.