פתיתים. מה יותר פשוט ובסיסי מזה? התוספת הפחמימתית הראשונה של ילדי ישראל. אבל מסתבר שדווקא עם המאכלים הכי פשוטים, איכשהו דברים נוטים להסתבך: לאחד יוצא דביק, לשנייה יבש, לשלישי יוצא גוש אחד ענק שמסרב להיפרד ולרביעי לא יוצא בכלל. הפחדנו אתכם עוד יותר? אל חשש, מיד תקבלו את כל ההסברים והשלבים, ומשם דרככם לפתיתים טעימים ומופרדים תהיה סלולה.
יש הרבה שיטות, דרכים ואסכולות להכנת פתיתים, אני אפרט לכם כאן את השיטה שעובדת הכי טוב בשבילי. בנוגע לצורות - אני ממליצה על הפתיתים העגולים, אלה שקרויים "פתיתים אפויים קוסקוס". איתם הכי קל להגיע לתוצאות טובות.
החומרים:
3 כפות שמן (אני ממליצה על קנולה, כי אין לו טעמי לוואי)
1 כוס פתיתים
1 כוס מים רותחים
3/4 כפית שטוחה מלח – גס או שולחני רגיל, במקרה הזה אין הבדל
1/2 כפית פלפל שחור, עדיף גרוס אבל לא חובה
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר קטן (של בערך 3 ליטר) את השמן על להבה בינונית כדקה.
2 מוסיפים את הפתיתים ומתחילים לערבב. מטגנים את הפתיתים תוך כדי ערבוב במשך שלוש-ארבע דקות. חלקם יתחילו להזהיב.
• שיטה טובה למדידת הזמן: כשמתחילים, לוחצים על כפתור ההפעלה של הקומקום החשמלי. מטגנים את הפתיתים עד שהמים רותחים.
3 מעבירים את הסיר ללהבה קטנה ומוסיפים כוס מים רותחים, מלח ופלפל שחור. הכל קצת קופץ ומבעבע, וזה בסדר. מערבבים עד שהסערה נרגעת מעט.
4 מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור במשך 15 דקות. מדי כמה דקות פותחים ומערבבים.
5 אחרי 15 דקות, מסתכלים וטועמים. אם הפתיתים עדיין קצת קשים או שנראה שעדיין יש נוזלים בסיר, מבשלים עוד שלוש-ארבע דקות. מכבים את האש.
מה עוד אתם צריכים לדעת?
• על שקית הפתיתים כתוב שיש לבשל 8 דקות בסיר מכוסה חלקית. השיטה הזו פחות בטוחה, בגלל חוסר הדיוק שבהגדרה "מכוסה חלקית".
• כדי למנוע מהפתיתים המוכנים להידבק לגוש אחד, מקפידים ברבע השעה הקרובה לערבב מדי פעם בעדינות ולהפריד גושים.
• כדי להוסיף עניין וצבע אפשר להוסיף לפתיתים עירית קצוצה, צ'ילי גרוס, פטרוזיליה, כוסברה, פלפל אדום טרי קצוץ.
למיטיבי לכת:
• הוסיפו שתי כפות רסק עגבניות, שן שום כתושה, מעט אורגנו יבש וקמצוץ סוכר ביחד עם המים. תקבלו פתיתים בטעם פיצה וילדים מאושרים.
• לפני הכנסת הפתיתים לסיר, טגנו בו בצל אחד קטן קצוץ דק עד שישחים מעט. טעם נפלא והרגשת מקצוענות מובטחים.