1 קולפים את השורשים, שוטפים היטב ומסירים שאריות חול. אם יש עלים יפים מחוברים לשורש – מסירים אותם עם קצה השורש, כך שיישארו מחוברים זה לזה.
2 שוטפים את העוף היטב במים קרים.
3 קולפים את הבצל והגזר ומקרצפים את הקישואים. חותכים את הירקות לחתיכות גדולות.
צילום:
אסתי רותם, mako אוכל
מרק עוף | צילום:
אסתי רותם, mako אוכל
4 בתחתית הסיר מניחים את השורשים, עלי הפטרוזיליה והשמיר. עליהם מניחים את העוף ומעליו את הגזר, הבצל והקישואים.
5 מפזרים את גרגירי הפלפל השחור, מקמטים מעט את עלי הדפנה ומניחים גם אותם.
6 ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה. מקפים (מסירים את הקצף האפרפר שנוצר) בעזרת כף גדולה או כף מחוררת.
7 מעבירים את הסיר לאש קטנה מאוד ומבשלים במשך שעה וחצי. הבישול בשלב זה צריך להיות בבעבוע עדין ומינימלי, ולא ברתיחה חזקה. מדי פעם בודקים אם צריך לקפות שוב.
מרק עוף | צילום:
אסתי רותם, mako אוכל
8 אחרי שעה וחצי המרק אמור להתקבל צלול, כשמעליו צפים עיגולי שומן זהובים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. בשלב הזה המרק מוכן לאכילה. ניתן להגיש מיד או (מומלץ) להעביר למקרר ללילה.
9 אחרי לילה במקרר תתקשה שכבת שומן על גבי המרק. כדי להסיר אותה מניחים בעדינות ריבוע של נייר סופג על גבי המרק. מרימים את הנייר בזהירות וראו זה פלא: השומן נשאר דבוק לנייר.
מרק עוף | צילום:
אסתי רותם, mako אוכל
10 מחממים את המרק על אש בינונית ונזהרים לא להגיע לרתיחה חזקה, כדי שהמרק יישאר צלול.
11 מגישים עם אטריות ושקדי מרק. את הירקות אפשר להגיש בצלחת נפרדת, אבל את העוף עדיף להגיש ישירות לצלחות הסועדים, כדי שלא יתייבש.
צילום:
אסתי רותם, mako אוכל
מרק עוף | צילום:
אסתי רותם, mako אוכל
המתכון עלה לראשונה ב-2012
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!