1 מכינים מלח עשבים: כותשים ביחד כף מלח גס, כפית תימין יבש וכפית רוזמרין יבש.
2 מכינים פוקאצ'ה: בסיר, ממיסים סוכר ושמרים במים. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים ואת המלח. מאחדים את כל מרכיבי הפוקאצ'ה ולשים לתערובת אחידה כ-5 דקות. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק חלק ונוח. מניחים את הבצק בצד ומתפיחים כחצי שעה. לאחר ההתפחה מותחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם הרבה שמן זית, ומתפיחים אותו עוד כרבע שעה. מחדירים את האצבעות לבצק הפתוח ויוצרים גומות קטנות. מפזרים שמן זית, ובוזקים מלח גס וענפי רוזמרין. אופים 15 דקות על תנור שחומם מראש ל-250 מעלות. כשהפוקאצ'ה יוצאת מהתנור מברישים אותה בשמן.
3 מכינים פסטו: מעבדים ביחד במעבד מזון צרור בזיליקום 3 שיני שום חצי כוס צנוברים ורבע כוס שמן.
4 מכינים את המרק: אופים את העגבניות כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
5 מטגנים את הבצל, הגזרים, ענפי הסלרי והחלק הלבן של עלי המנגולד בשתי כפות שמן זית וכפית מלח. כשהירקות מתרככים מוסיפים את הירקות הבאים קצוצים דק דק לפי הסדר: ענפי תימין, תפוח אדמה, ארטישוק ירושלמי, שומר, 1/2 חציל בינוני, חופן לוביה, זוקיני, פלפל צהוב וכרובית. בוחשים היטב לפני כל ירק לפני שמוסיפים את הבא. כשהעגבניות מוכנות, קולפים אותן, מוציאים את העוקץ ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים מים לכיסוי וכף סוכר.
6 מוסיפים לסיר את החלק הירוק של עלי המנגולד, חצי צרור פטרוזיליה קצוצה, כוס שעועית לבנה, כוס פסטה קטנה מבושלת מעט וממשיכים לבשל. המרק צריך להיות סמיך.
7 מגישים: מרק עם כף פסטו, פוקאצ'ה בצד ומלח עשבים בצלוחית.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!