1 הבצק: מערבבים החומרים היבשים של הבצק. מוסיפים את הרטובים ומעבדים לבצק אחיד. מניחים את הבצק בקערה משומנת ומניחים בצד לשעה של התפחה. אחרי שעה מוציאים את האוויר מהבצק, לשים שוב ומניחים להתפחה של עוד שעה.
2 מכינים עיגולים מאורכים מהבצק ומתפיחים אותם עוד 20 דקות. בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק.
3 מטגנים את הבצק בשמן, עד שהוא מזהיב.
4 קציצות הבשר: מערבבים את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה. מעצבים קציצות שטוחות ומטגנים אותן במעט שמן.
5 המטבוחה: מטגנים את השום, מוסיפים את הפלפלים הקלויים ולאחר מספר דקות מוסיפים את העגבניות. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל, מערבבים, ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה – עד שעה. המטבוחה מתבשלת בנוזלים של העגבניות. מבשלים עד שלא נשארים יותר נוזלים.
6 ממלאים את הפריקסה במטבוחה וקציצות. אפשר להוסיף גם: זיתים, ביצה קשה, תפוח אדמה מבושל ועוד. מגישים חם.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!