הקציצות
1 בקערה עמוקה מערבבים את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה הקצוצה, פירורי הלחם והשום הקצוץ. שוברים לבפנים ביצה, מפזרים את שקית האפייה, ממליחים ומפלפלים.
2 יוצרים קציצות מהתערובת.
3 מחממים 3 כפות שמן על מחבת ומטגנים את הקציצות עד לסגירה.
4 מגרדים את הבצל, הגזר והקישוא בפומפייה.
5 מטגנים את הבצל בסיר נפרד, מוסיפים את הגזר, השעועית, הקישוא וכוס מים. לאחר 5 דקות מוסיפים את הקציצות. ממליחים ומפלפלים.
6 מנמיכים את האש ומטגנים עם מכסה כ20 דקות. בתיאבון.
המקלובה
1 מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים כ 10 דקות במים רותחים. מוציאים ומייבשים.
2 מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הכרובית על אש בינונית עד להשחמה קלה.
3 משחימים את הבצל בסיר נפרד ועליו מסדרים את הכרובית. מוסיפים מים בכמות שעוברת את גובה הכרובית. מרתיחים.
4 מוסיפים כף מרק עוף, כפית חוויאג' ושתי כוסות אורז. לא מערבבים את האורז ונותנים לו לנוח מעל.
5 מרתיחים ומנמיכים להבה. נותנים לסיר להתבשל כ-20 דק עם מכסה סגור.
6 מחליפים את מכסה הסיר במגש נירוסטה עגול וגדול, הופכים את הסיר על המגש ומרימים. בתיאבון.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – קציצות ברוטב שעועית
אנרגיה |
501קלוריות |
חלבונים |
45 גרם |
פחמימות |
45 גרם |
שומנים |
15 גרם |
לטבלה המלאה
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – מקלובה כרובית
אנרגיה |
253קלוריות |
חלבונים |
25 גרם |
פחמימות |
20 גרם |
שומנים |
9 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית הרביעית של העונה החדשה