1 קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית.
2 מוסיפים את העגבניות והפלפלים, חתוכים לקוביות ומטגנים עוד קצת.
3 מוסיפים 2 שיני שום ומים עד כיסוי מלא של הירקות ועוד כוס, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים 30 דקות.
4 מורידים מהאש וטוחנים בבלנדר.
5 מעבירים את המרק דרך מסננת לקבלת מרקם חלק ומוסיפים חצי מיכל שמנת מתוקה.
6 חוצים את הלחם לאורכו ומרוקנים את שני החצאים.
7 אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות, מוציאים, מורחים בחמאה ושום ומפזרים את הפרמזן על כל הלחם, ואופים עוד 10 דקות.
8 הכופתאות: מקציפים את החלבון ומוסיפים לו את הגבינה, הקמח, מלח ופלפל.
9 בעזרת 2 כפיות יוצרים כופתאות ומכניסים למים רותחים ל -3 דקות. מוציאים ומסננים ומטגנים בחמאה עד להזהבה.
10 מוזגים לכל חצי לחם מרק ומוסיפים את הכופתאות, רצוי להגיש עם בצל ירוק.