1 משרים חצי כוס צימוקים בחצי כוס יין אדום.
2 הקוסקוס: מפוררים סולת עם 3 כפות מים, כף שמן וחצי כפית מלח – מפוררים בידיים עד היווצרות גושים, מעבירים לסיר אידוי, מכסים במגבת למשך 30 דקות. לאחר 30 דקות מורידים מסיר האידוי לקערה ומפוררים במזלג או ביד. מוסיפים 3 כפות מים ומפוררים שוב. חוזרים על התהליך 3 פעמים בהפרשים של חצי שעה (להוריד, לפורר, ולהחזיר).
3 בסיר קטן מרתיחים בצלצלי שאלוט עם חצי כוס יין וכוס מים עד להתרככות במשך 20 דקות. מעבירים לתבנית עם חצי מכמות הנוזל , מפזרים מעל סוכר חום ואגוז מוסקט ושמים בתנור על חום בינוני 15 דקות להתקרמלות.
4 לציר הצלעות: שמים בסיר לחץ מים בחצי הגובה ומוסיפים: עלי דפנה, פלפל אנגלי, הל טחון, ג'ינג'ר ומלח.
5 סוגרים את הצלעות במחבת - חצי דקה מכל צד ומעבירים לסיר לחץ לרבע שעה.
6 מטגנים במחבת עד הזהבה 2 בצלצלי שאלוט פרוסים ומוסיפים כוס יין אדום. מוסיפים גם תבלינים: קורט הל טחון, רבע כפית ג'ינג'ר, רבע כפית ראס אל חנות, קורט אגוז מוסקט, קורט קינמון, חצי כף סוכר חום, מלח לפי הטעם, וקורט גדוש של פלפל שחור. מקפיצים עד שחצי מכמות היין מצטמצמת. מוסיפים את בצלצלי השאלוט שיצאו מהתנור (ללא נוזל) ואת הצלעות מסיר הלחץ. מוסיפים חצי כוס מהציר שהן התבשלו בו ומבשלים על להבה גבוהה 15 דקות - עד להצטמצמות הנוזלים לתצורת רוטב.
7 כשהקוסקוס מוכן מפוררים אותו עד שאין גושים. מוסיפים קמצוץ קינמון ואת הצימוקים (המסוננים) - קצוצים דק, ומערבבים.
8 במחבת קטנה קולים את השקדים והאגוזים עד להשחמה, מוסיפים לתערובת הבצלצלים והצלעות.
9 ההגשה: מניחים במרכז הצלחת ערמה יפה של קוסקוס מניחים 3 צלעות בצדדים ומעל מפזרים את הרוטב באופן אחיד. מניחים בצלצלים מסביב לכל המנה, מוזגים עוד מהרוטב ומפזרים אגוזים. מגישים עם תה נענע: 4 כוסות מים עם נענע וכלי סוכר עם כפית על המגש.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!