סיר לשישי: כתף בקר בבישול ארוךעידו קרוננברג מכין את מנת הציידים שלו - נתח כתף שלם מבושל עם ירקות ויין אדום בבישול ארוך. נראה מסובך? האמת, שכל מה שצריך בשביל המנה הזו זה סיר גדול וסבלנות
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
זו מנה שתום, בני, מתחרע עליה כשהוא חוזר מהצבא ביום שישי. בדרך כלל הוא יוצא לבלות בערב, חוזר בלילה ואוכל אפילו סיבוב שני ממנה. אני מאמין שהיא נותנת לו אנרגיה לעבור את השבת אחרי שבוע קשה בצבא.
>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה המצרכים :
אופן ההכנה:1 משמנים היטב את נתח הבשר בשמן זית, ממליחים ומפלפלים. מניחים את הנתח בסיר כבד ורחב שחומם מראש וסוגרים את הבשר מכל צדדיו. 2 קוצצים את כל הירקות לקוביות באותו הגדול. 3 מוציאים מהסיר מניחים בצד ומוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים את הירקות ומטגנים אותן קלות. מוסיפים את הבשר, היין והתבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים (עם מכסה) לפחות 4 שעות, עד שהבשר רך ומתפורר בקלות. 4 מפוררים את הבשר לחוטים בתוך הסיר, מערבבים עם הרוטב ומגישים. עידו והמנה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל>> בשבוע שעבר הכנו את פילה העגל העטוף של שלמה>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה |