צלעות כבש עם תפוחי אדמה בסגנון הודיכשמדברים עם סרנדה על אוכל הודי, זו הארוחה שעולה לה בראש: צלעות כבש, תפוחי אדמה מפוצצים בתבלינים, חתיכה של לחם הודי וצ'אטני נענע, שמוסיף רעננות לכל זה. תכלס, נשמע כמו יופי של ארוחת שישי
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המנה הזו מסמלת בשבילי את החיבור בין העבר לעתיד. בחג האורות, שנקרא Diwali, היו מגישים לשולחן המון מנות מסורתיות, ומתוך כל המבחר זאת הייתה הקומבינציה שאהבתי במיוחד: צלעות כבש, תפוחי אדמה מתובלים, לחם הודי וצ'אטני מרענן. ככה בעיניי אמורה להיראות ארוחה הודית. המצרכים :לצלעות הכבש:
לתערובת התבלינים:
לתפוחי האדמה:
ללחם ההודי:
לצ'אטני נענע:
אופן ההכנה:
סרנדה. ככה צריכה להיראות ארוחה הודית | צילום:
אפיק גבאי, mako אוכל
>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה 1 מכינים את תערובת התבלינים: קולים את כל מרכיבי התערובת במחבת וכותשים לאבקה גסה. 2 הצלעות: מחממים את המחבת, מוסיפים כף שמן ומטגנים את הצלעות מכל הצדדים עד לסגירה והשחמה. צולים 15 דקות בתנור שחומם ל-190 מעלות, מוציאים ומניחים בצד. 3 מטגנים בכף השמן השנייה את הג'ינג'ר, השום, הפלפלים החריפים והבצל, עד שהבצל מקבל צבע אבל עדיין שומר על פריכותו. מוסיפים מלח, כמון, תערובת תבלינים וקוקוס ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את הצלעות (חתוכות לפרוסות) ומנמיכים את האש. מוסיפים חלב קוקוס וסוכר, מבשלים עד שהמיצים מתאדים ומוסיפים את הכוסברה. 4 תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי אדמה בסיר עם מים רותחים 12-15 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים ומניחים להצטנן. מקלפים אם רוצים. 5 מחממים את השמן במחבת על אש בינונית. מוסיפים את ההל הכתוש, את זרעי הקימל ואת עלי הדפנה. מטגנים כדקה ומוסיפים את תפוחי האדמה, הג'ינג'ר, העגבניות, הסוכר ו-50 מ"ל מים. ממליחים, מערבבים ומכסים את הסיר חלקית. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם בחצי. מקשטים בכוסברה. 6 הלחם: מערבבים בקערה קמח, מלח, שמן ומים עד לקבלת בצק רך. מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח 15 דקות. 7 מחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הכדורים לעיגולים של 7.5 ס"מ. 8 מברישים את העיגולים בשמן ומפזרים את זרעי הכמון ומעט קמח. 9 מקפלים כל עיגול לשניים, מברישים שוב בשמן, מפזרים כמון וקמח ומקפלים שוב לשניים, ליצירת מעין משולש. מרדדים לעובי 3 מ"מ ומטגנים במחבת חמה 2-3 דקות. מברישים בשמן, הופכים, ומברישים בשמן גם את הצד השני. 10 הצ'אטני: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לקבלת משחה סמיכה. 11 מגישים לכל סועד צלחת עם צלעות, לחם, תפוחי אדמה ומעט צ'אטני. |