פילה מדומה תפוזים וג'ינג'רנתח בשר רך ועסיסי בתיבול מקורי ועדין
אבי שטייניץ
| אדום אדום
| פורסם 21/03/10 10:40
צילום: אדום אדום
|
המצרכים (5 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-140 מעלות. 2 בסיר כבד ושטוח מחממים את השמן. ממליחים ומפלפלים את הנתח ומשחימים אותו היטב משני צידיו . 3 מניחים את הנתח בתבנית צלייה עם דפנות מעט גבוהות. 4 מוסיפים לסיר הרותח את היין הלבן, מיץ התפוזים, הבצל הפרוס, החרדל , הג'ינג'ר, הלמון גראס ונוזל העוף ומביאים לרתיחה. שופכים את הנוזל לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש. 5 מדי פעם הופכים את הנתח (הנוזל לא מכסה את כולו כמובן) ומזגגים אותו בנוזל. 6 לאחר שעה מוסיפים את הגזר – חתוך לאורכו , הלפת חתוכה לרבעים והשום החצוי. 7 אופים כ- 3 עד 3 וחצי שעות תוך הפיכת הנתח מדי פעם. 8 מניחים על צלחת ההגשה עם הירקות הגדולים , את הרוטב שנשאר בתבנית מסננים היטב משלימים טעם ויוצקים מעל. >> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג. |