1 מערבבים את כל חומרי המרינדה, מכניסים את הבשר ומכסים בניילון נצמד. משרים במקרר ללילה לפחות, ועדיף ל-24 שעות.
2 מסדרים בתבנית את עצמות המח ובוזקים מעט שמן זית. צולים בתנור במצב גריל על 230 מעלות 10 דקות מכל צד, עד להשחמה.
3 מוציאים את הבשר מהמקרר, מוציאים מהמרינדה ומנגבים במגבת. מוציאים מהמרינדה את השומים, עלי התימין ועלי הרוזמרין וקוצצים יחדיו. מעבירים לקערה ומוסיפים את הסילאן, החרדל, 2 כפות שמן זית, כף מלח גס וכף פלפל שחור גרוס גס. מערבבים יחד, שופכים על הבשר ומעסים היטב.
4 שמים את הבשר בצד לשעתיים (עד שמגיע לטמפרטורת החדר).
5 מסננים את שאר חומרי המרינדה ושומרים בצד.
אשר לוי מבשל לשישי | צילום:
יפית בשבקין, mako אוכל
6 מחממים שמן זית בסיר גדול עם תחתית עבה, ומטגנים את הבשר מכל הצדדים לסגירה (אם אין סיר מספיק גדול ניתן לסגור את הבשר בתנור, 230 מעלות, 10 דקות מכל צד).
7 מוציאים את הבשר מהסיר ומוסיפים פנימה את בצלי השאלוט, הפטריות, התימין והרוזמרין. מטגנים 5 דקות, מוסיפים את חומרי המשרה המסוננים ואת ציר הבקר, מגרדים את המשקעים שבתחתית הסיר, מרתיחים ומבשלים 20 דקות.
8 לאחר 20 דקות מוסיפים את הבשר ומסדרים מעל את עצמות המח. גובה הנוזלים אמור להיות בין שליש לחצי מגובה הבשר.
9 מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-165 מעלות ל-45 דקות עד שעה. זמן הבישול משתנה לפי גודל הנתח ודרגת הבישול הרצויה - מומלץ להשתמש במד חום ולהוציא את הבשר כשהוא מגיע לטמפרטורה רצויה. אם אין מד חום, ל-2 קילו בשר מומלצת צלייה של 50 דקות (למידת עשייה מדיום).
10 מוציאים את הבשר מהתנור, נותנים לו לנוח 10 דקות ופורסים לפרוסות.
11 לתפוחי האדמה: מחממים תנור לגריל טורבו 230 מעלות. מפזרים הרבה מלח גס בתבנית עם נייר אפייה ומסדרים את תפוחי האדמה על המלח. אופים שעה ורבע עד שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה שחומים מלמעלה (על מנת לקצר את התהליך ניתן לבשל את תפוחי האדמה במים במשך 40 דקות, ואז להעביר לתנור על מלח גס לעוד חצי שעה).
12 ההגשה: מסדרים בצלחת נתח מהבשר הפרוס, מוסיפים בצלי שאלוט, פטריות ועצם מח. חורצים תפוח אדמה מלמעלה (לא עד הסוף), מפזרים מלח גס ומניחים לצד הבשר. בוזקים מהרוטב של הבשר.
>> עוד מתכוני בשר לשישי
>> מה מתבשל בסיר הבשר שלכם? ספרו לנו ותוכלו לזכות בפרסים