צ'יפס פירהצ'יפס דקיק, ארוך, נימוח מבפנים וקראנצ'י מבחוץ ולא, זה לא רק נשמע כמו חלום. אפשר להשתמש בשאריות פירה מהמקרר, אבל לגמרי משתלם להכין אחד במיוחד
צילום: יעל קצב, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים כחצי שעה, עד לריכוך מלא. מסננים היטב ומועכים את תפוחי האדמה לפירה. 2 מוסיפים מלח, פלפל שחור טחון, צ'ילי גרוס, גבינה צהובה מגורדת וקורנפלור ומערבבים בכף לקבלת תערובת אחידה. 3 מעבירים את תערובת הפירה לשקית זילוף וגוזרים את החלק העליון כך שייווצר פתח גדול יחסית, שהפירה יוכל לעבור דרכו מבלי להישבר (אם אין שקית זילוף אפשר לגלגל בעזרת כפות הידיים את תערובת הפירה לגלילים דקים ומעט ארוכים). 4 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מזלפים פנימה גלילים דקים ומעט ארוכים מתערובת הפירה, ומטגנים עד להזהבה (ראו בסרטון). יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. |