צמת שמרים שוקולד קוקוס מהבלוג שמח במטבחבסוף השבוע האחרון אי אפשר היה שלא להיתקל במתכון הבא, שרץ בטירוף בפייסבוק ובמיוחד בקבוצת הבישול והאפייה הפופולרית "אמהות מבשלות ביחד". עכשיו הוא גם אצלנו
צילום: רות אופק, שמח במטבח
|
קשה היה להתחמק בסוף השבוע הסוער האחרון מהמתכון הזה - צמת שמרים שוקולד-קוקוס - שנראה כאילו כולם הכינו והעלו לפייסבוק. רות אופק מהבלוג שמח במטבח העלתה את המתכון בבלוג שלה ביום רביעי בבוקר ובאותו ערב שיתפה אותו בקבוצת הבישול והאפייה הפופולרית "אמהות מבשלות ביחד". באותו הזמן גם הבלוגרית פיית העוגיות שיתפה קישור למתכון בעמוד הפייסבוק שלה - והכל התפוצץ. העוגה הפכה להיות ויראלית בטירוף: אנשים הכינו את המתכון, צילמו אותו והעלו לרשת - אם בגרסה המקורית או בגרסה שלהם ונכון לבוקר זה (שני), אופק מוסרת שיש לעוגה כבר 131 אלף צפיות בבלוג שלה, וגם השיתופים הם באלפים. מבלוגרית יחסית אנונימית הפכה אופק להיות שיחת היום, והטלפון שלה לא מפסיק לזמזמם מפניות, הודעות ופידבקים.
עם בצק שמרים, שוקולד ומלית קוקוס ממכרת (שמבוססת על מלית הקוקוס של ארז קומרובסקי) - מה יכול להיות רע? המצרכים :לבצק (כמות שמספיקה ל-2 עוגות):
למלית קוקוס (הכמות מספיקה ל-2 עוגות ואף יותר)
למלית השוקולד (בכמות ל-2 עוגות)
לציפוי:
אופן ההכנה:1 הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את הסוכר ואת הביצים.
2. מחממים את החלב והחמאה למשך דקה במיקרו ומוסיפים לקערת המיקסר ויחד איתם את המלח.
3 מעבדים את כל מרכיבי הבצק 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק, ומעט דביק. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה להתפחה. לאחר מכן מעבירים את הקערה המכוסה למקרר למשך לילה, או לפחות 4 שעות. הקירור מומלץ מאוד כי אז מתקבל בצק פחות דביק ונוח לעבודה. מי שממש ממהר יכול להסתפק בהתפחה של שעתיים אבל קחו בחשבון שהבצק יהיה דביק יותר ויהיה צורך ביותר קמח בעת קימוח משטח העבודה. 4 הכנת מלית הקוקוס: בסיר קטן מרתיחים חלב וסוכר. כשהסוכר נמס מנמיכים את האש, מוסיפים את החמאה ותמצית וניל, ולאחר שהחמאה נמסה מכבים את האש ומוסיפים הקוקוס. מערבבים טוב ומעבירים לקערה. מצננים לפני השימוש.
בודקים אם הבצק מרודד לגודל מספיק גדול | צילום: רות אופק, שמח במטבח
5 מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח קלות עד לקבלת מלבן שיספיק גם למלית וגם לשוליים - מניחים טבלה וחצי של שוקולד על הבצק ובודקים אם הן יכולות "לשבת" על הבצק באופן שמשאיר מקום לשוליים.
חורצים (בעדינות!) את המקום למילוי | צילום: רות אופק, שמח במטבח
6 מעבירים את הבצק המרודד לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. 7 מסמנים בעדינות עם סכין חדה את גבולות מילוי השוקולד ומורחים שכבה נדיבה של מלית הקוקוס בגבולות המילוי המסומנים. שימו לב שגובה המלית צריך להיות כסנטימטר.
דבר ראשון מקפלים את הקצוות | צילום: רות אופק, שמח במטבח
9. מניחים מעל הקוקוס טבלה וחצי של שוקולד ומתחילים לחתוך את הרצועות שישמשו אותנו לקליעה, כפי שרואים בתמונה.
10. מתחילים לקלוע: מקפלים את הקצוות מעל שני צידי טבלאות השוקולד. מומלץ למתוח מעט את הבצק תוך כדי הקיפול כדי שלא יהיה עבה מדי. לאחר מכן מתחילים לשזור רצועה מימין ורצועה משמאל בצורת X.
הכל מקופל ומוכן להתפחה | צילום: רות אופק, שמח במטבח
11. ממשיכים לשזור את הרצועות עד שמכסים לחלוטין את המלית.
12 מכסים את העוגה במגבת ומשאירים לתפיחה של חצי שעה. בינתיים, מדליקים תנור לחום של 160 מעלות טורבו. 13 מושחים את העוגה, עם כיוון הרצועות, בביצה טרופה ביחד עם כף מים אחת - גם בקצוות וגם בדפנות. 14 אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מומלץ באמצע האפייה לסובב את התבנית. המתכון באדיבות רות אופק. עוד תמונות של אופן ההכנה ועוד רעיונות למליות אחרות אפשר למצוא בבלוג שלה - שמח במטבח, או בעמוד הפייסבוק שלה. >> לעוד מתכונים ויראלים>> איך משדרגים שוקו חם? |