תפוח אדמה אקורדיוןתפוח אדמה הוא מלך הטרנדים הבלתי מעורער ברשת, אז השבוע תקבלו אותו בגרסת האקורדיון. למה דווקא חיתוך אקורדיון כל כך לוהט עכשיו? כי בזכותו הוא יוצא קריספי במיוחד וסופג הרבה יותר טעמים
צילום: צילום מסך
|
המצרכים :למנה אחת:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לרוחב בעובי של אצבע (בערך 1.5 סנטימטר). 3 מניחים בשני הצדדים של כל פרוסה שיפוד עבה/צ'ופסטיקס ובעזרת סכין חותכים את תפוח האדמה לרוחב ולאורך בצורת אקורדיון משני הצדדים שלו (השיפוד עוזר לנו לא לקרוע את תפוח האדמה, לשמור על צורתו וכאן חבוי הטריק לקריספיות). 4 מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. הברשת הפרוסות בתערובת השמן והתבלינים | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako פרוסות תפוח אדמה אקורדיון בתבנית אחרי אפייה | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako5 מערבבים בקערית שמן זית ותבלינים, ומברישים את פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים. 6 אופים עד להזהבה, כ-35 דקות. מגישים עם או בלי מטבל, הכל יחוסל בכל מקרה. בתיאבון! יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. תפוח אדמה אקורדיון | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako |