מק אנד צ'יז - בגדול שילוב של פסטה, גבינה ורוטב בשמל - היא מנת הילדים האולטימטיבית, וככזו זוכה כל הזמן לגרסאות ושדרוגים. מדובר במנה רכה ומנחמת ברמות, ואם אופים אותה היא מרוויחה גם קראסט מתפצח שמוסיף אפילו עוד קסם (למיצוי מקסימלי - פזרו גם פירורי לחם מלמעלה).

לא מפתיע אם כך שפשטידת הפסטה הזו הפכה למאכל אהוב חוצה עמים, יבשות ותרבויות. יש הטוענים שהמקור שלה במטבח האנגלי, אחרים מתעקשים שבארה"ב ויש מי שיגיד שמקורה במטבחים האפריקאיים בכלל. לא משנה לאיזו מהגרסאות אתם מתחברים, וגם לא מי צודק, העובדה היא שמדובר באחת המנות היותר ויראליות, שמככבת בלי סוף ברשתות החברתיות, בכל פעם בגרסה קצת שונה, עם טיפ אחר או רעיון לשדרוג.

אז רגע לפני שאנחנו מכינים שוב מק אנד צ'יז ומנסים לשכנע את עצמנו שזה בשביל הילדים - אספנו כמה מהטיפים המובילים של הרשתות החברתיות למקנ'צ'יז מהאגדות, וגם סרטונים שכבר עשו את כמה מיליוני הצפיות שלהם, בשביל לקבל השראה. 

לפני הכל: זה המתכון הכי טוב שאנחנו מכירים למק אנד צ'יז

11 טיפים למק אנד צ'יז

  1. לא להתקמצן על תיבול - המנה אוהבת טעמים חזקים, אם אלה אבקת בצל, פפריקה מעושנת, אבקת שום או כל תבלין שאתם אוהבים.
  2. את התבלינים כדאי להכניס לבשמל - קודם ממיסים את החמאה, אז מוסיפים חצי מהתבלינים, אחרי זה קמח ונוזל ולבסוף את החצי השני של התבלינים.
  3. את הפסטה עצמה מומלץ לבשל בציר עוף, ולא במים. אין ציר? גם מים עם אבקת מרק יעבדו (ואז גם נחסכת בעיית הכשרות).
  4. לרוטב בשמל אפשר ומומלץ להוסיף כפית חרדל דיז'ון.
  5. לגבינה מגוררת יש נטייה להידבק לגוש. אל תתעצלו, והפרידו אותה לחלקיה לפני שאתם מוסיפים אותה למנה.
  6. גם כשמוסיפים את הגבינה, כדאי לעשות את זה לאט ובהדרגה ותוך כדי ערבוב, כדי שלא תתחבר לגושים.
  7. אם מכינים קרם בשמל, אפשר בהחלט להחליף חלק מהחלב בשמנת מתוקה.
  8. המבנה האידיאלי למק אנד צ'יז: חצי מכמות הפסטה והבשמל, חצי מכמות הגבינות, החצי השני של הפסטה והבשמל ולסיום החצי השני של הגבינות.
  9. כדאי להשתמש בשלושה סוגים של גבינות (יש מתכונים גם עם שבעה סוגים), ושאחת מהן תהיה מוצרלה.
  10. מומלץ להשתמש בגבינה מעושנת, גבינת שמנת או גם וגם.
  11. פסטה בצורת תלתלים היא זו שתופסת בצורה הכי טובה את הרוטב.

כמה מתכוני מק אנד צ'יז שכולם עפים עליהם

המנצחת הגדולה של טיקטוק, עם 134M צפיות:

המתכון הזה הגיע ל-91M צפיות:

 

גרסה איטלקית עם גורגונזולה, גרויר ופונטינה:

 

מק אנד צ'יז עם שכבת בצל מקורמל:

Watch on TikTok

וגרסה שהגיעה כמעט ל-6M:

 

Watch on TikTok

והנה גרסה קוריאנית חריפה (1.5M צפיות):

 

 

מק אנד צ'יז גרסת השף הצרפתי, עם מרק בצל וקרוטונים מבגט (2M צפיות):

 

Watch on TikTok

גרסה "דרומית":

 

גרסה למבוגרים עם צ'ילי יבש וממרח עגבניות (קרוב ל-1M צפיות):

 

Watch on TikTok

וזה מה שאפשר לעשות מהשאריות של מק אנד צ'יז:

 

בתיאבון!