בקיץ הגשנו לכם כאן את טרנד האייס קפה הוויראלי, אחרי זה הכרנו לכם את משקה האספרסו סודה המוצלח ששבר את הרשת והנה אנחנו שוב כאן, עם עוד משקאות קפה ששווים בדיקה. אז אם גם אתם, כמונו, תמיד שמחים למצוא עוד דרכים נחמדות לצרוך את הקפה שלכם - קבלו שלוש כאלה, חמות מהתנור של טיקטוק. אחרי שניסינו את שלושתן בעצמנו, אנחנו יכולים לעדכן שלכל אחת מהן יש את הקטע המגניב שלה, אז שווה לעקוב.  

View this post on Instagram

A post shared by Mako אוכל (@mako.foodies)


1. אספרסו-קולה-שמנת - Cokespresso#

הטרנד של הקפה עם הקולה (!) והשמנת המתוקה לא סתם התפוצץ ברשתות. כשניסינו גילינו שהשילוב הזה יוצר משקה קרמי ועשיר בטירוף, שבלגימה הראשונה כאילו מחבק אתכם בתוך חלל הפה. הקולה מוסיפה מתיקות, כך שאין צורך בממתיק נוסף, והשמנת משדרגת את המרקם. במתכונים אמריקאיים ראינו שימוש במוצר בשם קרימר, שהוא משקה חלב מיוחד לקפה, משהו בין שמנת מתוקה לחלב רגיל. אנחנו השתמשנו בשמנת להקצפה 38 אחוז ואהבנו את מה שיצא. אם אתם רוצים לצמצם את אחוזי השומן אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול, אבל התוצאה תהיה פחות קרמית ומפנקת.

ההכנה: מוזגים לכוס עם קרח קולה, מוסיפים מנת אספרסו ולבסוף שמנת מתוקה. מערבבים.

@abbybaffoe I legit cannot even describe the taste but its DIVINEEEEEE omg #coke #drinktok #drinkreview #viralrecipe ♬ original sound - Abby Baffoe

2. אספרסו-חמאת בוטנים-חלב - Peanutbutterlatte#

המשקה הזה יתאים למי שאוהב את השילוב בין המתיקות למליחות האגוזית העדינה של חמאת הבוטנים. בשורה התחתונה התרומה של הממרח למשקה אדירה, כי המתיקות שלו פחות אגרסיבית מזו של סוכר, והמליחות המרומזת באפטר טייסט מקפיצה את כל בלוטות הטעם.

ההכנה: מוזגים חלב (חם או קר, מה שמתחשק) לתוך כוס. מורחים את הדפנות של כוס אספרסו בחמאת בוטנים בעזרת כפית, ומוזגים פנימה מנת אספרסו. מערבבים היטב עד שחמאת הבוטנים נמסה לתוך הקפה. עוד רגע, לא להתייאש: עכשיו נשאר רק למזוג את תערובת האספרסו וחמאת הבוטנים לתוך החלב שהכנתם קודם, ולערבב.

כמה דגשים חשובים שלא מוסברים בסרטונים בטיקטוק:

1. הערבוב של האספרסו עד שכל חמאת הבוטנים נמסה לתוכו ולא נשאר ממרח בכוס הוא חשוב, אחרת תקבלו קפה עם משקעים מוזרים.

2. ההמלצה שלנו היא להשתמש בכוס גדולה יותר מכוס אספרסו, כדי שהערבוב יהיה נוח.

3. עדיף להימנע משכבה עבה מדי של חמאת בוטנים ולהסתפק בכפית אחת שמנמנה על כל מנת אספרסו.

 

@riverina.fresh The ultimate creamy, nutty iced latte. It's indulgence at its finest (and easiest!). *Recipe* 1 shot of espresso (or 2, if you like a stronger coffee) 1-2 tablespoons of peanut butter 1 teaspoon of honey Ice cubes Riverina Fresh milk #RiverinaFresh #australiandairy #milkforcoffee #peanutbutterlatte #icedcoffee #coffeerecipes ♬ original sound - Riverina Fresh

3. קפה-דבש מוקצף - Whippedhoneylatte#

נתחיל בזה שהקונספט של הקצפת דבש הוא גאוני, גם בלי קשר לקפה. תנסו פעם ותבינו; ההקצפה לא רק משנה את המרקם של הדבש, והופכת אותו לקציפתי, היא גם משנה את הצבע שלו לבהיר יותר, והתוצאה הסופית היא קצפת מתוקה טעימה ואוורירית. 

להכנת הקפה עם הדבש משתמשים בנס קפה שאוהבים - מגורען או באבקה. התוצאה שמתקבלת היא קפה עם טעם מאוד מיוחד, עמוק, עשיר בטירוף, ומתקתק אבל לא בעוצמה שפוגעת בטעם של הקפה. בקיצור, משקה מושלם לאנשים שאוהבים נס קפה ומחפשים איך לגוון אותו קצת. שימו לב, כאן לכמויות יש משמעות - תעשו בדיוק מה שכתוב או שהמתכון עלול לא לעבוד. 

ההכנה: שופכים לקערה עמוקה 5 כפות גדושות של דבש. מוסיפים כף נס קפה (אנחנו השתמשנו בנס קפה מגורען) ו-2 כפיות מים חמים. מקציפים עד שכל הקפה נמס לתוך הדבש ומתקבלת קציפה אוורירית חלקה רכה כמו ענן בצבע מוקה. מוזגים חלב (אפשר קר או חם) לתוך כוס גבוהה, מוסיפים 2 כפות גדושות מהדבש המוקצף עם הקפה ומערבבים. אם רוצים טעם חזק יותר של קפה מוסיפים עוד כף מהדבש המוקצף. שימו לב, כדי שהקפה יתחבר לדבש המוקצף נדרשת הקצפה ארוכה יחסית (כ-5-7 דקות), אז אל ייאוש. בסוף זה מצליח.

@aliciaaucoin Whipped honey latte cc: @Adrian Ccopa ♬ original sound - Alicia Aucoin