יש אנשים שחלמו על ההמצאה הזו בלילה, יש כאלה שעדיין מנגבים את הידיים אחרי איזה ארטיק טוב, ויש את בני המזל שהשקיעו בפרויקט מימון ההמונים הכי נכון של התקופה ויזכו כנראה לטעום לפני כולם את Gastronaut Ice Cream, הגלידה שלפי הממציא שלה לא נמסה לעולם. פייר? אנחנו נמסים מהתרגשות.
גם בפייסבוק שלנו קורים דברים של פעם בדור
"תמיד אהבתי גלידה שעברה ייבוש בהקפאה, כזו שמוכרים בדרך כלל במוזיאוני חלל ובחנויות לציוד מחנאות", מספר רוב קוליניון, הממציא של הפלא הזה והבעלים של Gastronaut Foods. "אכלתי את הגלידה הזו כל חיי, אבל היא לא הייתה טעימה כי היא נוצרה מחומרי גלם זולים מאוד. ככל שהתבגרתי הטעם שלי השתנה, ועכשיו אני מעדיף אוכל אורגני בלי חומרים משמרים וצבעי מאכל, כי הוא לא רק יותר בריא אלא גם יותר טעים. באותו רגע הבנתי שאם אשליך את הטעם הנוכחי שלי על הממתק שאהבתי בתור ילד, זה עשוי להביא לתוצאות טובות".
אז מה הסוד? הגלידה הזו היא למעשה גלידה רגילה לגמרי, שעברה תהליך של ייבוש בהקפאה (ליופיליזציה) והוסף לה מעט מלח. בתהליך הייבוש מקפיאים את המזון ואז יוצרים ואקום חזק לפני שמחממים אותו שוב - וכך מאדים ממנו את כל הנוזלים. נכון להיום ניתן להשיג את הגלידה בשלושה טעמים בלבד: שוקולד צ'יפס, עוגיות ומנטה שוקולד צ'יפס.
עוד באוכל טוב:
"את הניסיונות הראשונים עשיתי בדירה שלי בברוקלין", מספר קוליניון. "ייבשתי אותה בהקפאה בעזרת מכונה שתפסה חצי מהמטבח שלי וגם הייתה מאוד רועשת. למרבה המזל אף אחד מהשכנים לא התלונן. לאורך הזמן חברים וקולגות התעניינו יותר ויותר במה שאני עושה, אז החלטתי להתמקד בזה. התפטרתי מהעבודה, עזבתי את הדירה שלי ועברתי לגור בקרוואן. טיילתי ברחבי ארצות הברית, מקסיקו וקנדה תוך כדי העבודה, וכשסיימתי התמקמתי בניו יורק כדי לפתוח קמפיין למימון המונים".
אותו קמפיין הפך להצלחה מסחררת באתר Kickstarter, והיום עומד המימון על יותר מ-30 אלף דולרים - מתוך 95 האלף הנדרשים. אם גם אתם רוצים להיות חלק מהפרויקט הבאמת אדיר הזה, אופציית המימון פתוחה עד 11 באוגוסט, וככל שתשקיעו יותר כך תוכלו ליהנות מכמות גדולה יותר של גלידות שלא ידרשו מכם לאחר מכן חבילה של מגבונים לחים.