אנחנו הישראלים אוהבים חריף. מאוד אוהבים חריף. זה לא ממש משנה מאיפה באנו, או מה מירי רגב חושבת על ההעדפות המוזיקליות שלנו, חריף זו אהבה, ואהבה, אתם יודעים איך זה, לפעמים כואבת. מגחכים בזלזול? מוסיפים עוד כפית של סחוג? חכו רגע, ותכירו את חטיף הצ'יפס הכי חריף בעולם. כמה חריף? בואו נגיד שהוא נמכר רק כיחידה בודדת שעולה 5 דולר. יותר מזה, אתם כנראה לא צריכים.
"אנחנו תמיד מחפשים למתוח את הגבולות ולמצוא דרכי הנאה חדשות עבור האוהדים והלקוחות שלנו", סיפר ג'ף דיי, מנהל המותג של Paquitortillas, יצרנית החטיף הלוהט, למגזין Mashable. "כשהחלטנו שאנחנו רוצים ליצור את הצ'יפס הכי חריף בעולם, הדבר הראשון שאמרנו הוא שאנחנו צריכים למצוא את הפלפל החריף ביותר שקיים".
אחרי שחיפשו במשך תקופה ארוכה, הגיעו חברי המותג למסקנה שהפלפל הכי נכון לשימוש יהיה ה"קרוליינה רפר פפר", שנחשב לפלפל החריף בעולם. החטיף, אגב, מגיע באריזה שמעוצבת כמו ארון קבורה. למה? "ובכן, בגלל שהחטיף שלנו ממש קטלני", צוחק דיי. כדי להבין את מידת החריפות של הצ'יפסון החמוד למראה, בואו נגיד שברוטב הסרירצ'ה שתמצאו בכל דוכן מזון מהיר יש 1,500-2,000 "יחידות חריפות", ובחטיף הצ'יפס הבודד הזה יש למעלה מ-2 מיליון. מה זה אומר? האמת היא שאנחנו לא ממש רוצים לדעת.
"הסיבה שאנחנו מוכרים צ'יפס בודד היא באמת שאדם רגיל לא זקוק ליותר מזה", אומר דיי. "צ'יפס אחד לגמרי יספיק לכם, ואם תצליחו לסיים אותו, אני מבטיח שלא תרצו לדחוף יד לאיזו שקית כדי לנסות להשיג עוד כאלה. ההמלצה שלי היא לטבול אותו ביוגורט, דבש או אפילו גלידת שמנת. מה שבטוח, אל תשטפו את החריפות עם מים, כי זה רק יגרום ללהבות להתפשט".