מספר המתכונים שיש בעולם לרוטב עגבניות זהה אולי בכמות למספר סוגי הפסטה הקיימים בעולם, במילים אחרות - יש המון מהם. אבל כשמתגלגל לידנו לא רק המתכון הכי פופולרי ברשת לרוטב עגבניות, אלא מתכון של מרצ'לה חזן - הבשלנית האיטלקייה המפורסמת - אנחנו חייבים לשתף אותו אתכם.

הרוטב עצמו גאוני בפשטותו ומכיל 3 מרכיבים בלבד: עגבניות, חמאה ובצל, שמתבשלים זמן ארוך יחסית ביחד, עד ששלושת הטעמים מתמזגים לרוטב מושלם. שימו לב שהאיטלקים לא נוהגים להשתמש בעגבניות טריות בבישול, אלא עגבניות קלופות ומשומרות מאיכות גבוהה. מצאו לכם סוג שאתם אוהבים, עדיף מתוצרת איטליה ודבקו בו.

פסטה עם רוטב עגבניות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!)
רוטב עגבניות. 3 מרכיבים וזהו | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

המרכיבים:
800 גרם עגבניות (עדיף משומרות וקלופות) 
70 גרם חמאה
1 בצל, מקולף וחצוי לשניים
מלח  - רק אם רוצים, ורק אם משתמשים בחמאה לא מלוחה 

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר על אש בינונית. מוסיפים את 3 המרכיבים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות. מערבבים מדי פעם. 

2. נפטרים מהבצל, טועמים ובודקים אם צריך מלח (רוב הסיכויים שלא תצטרכו). מגישים עם פסטה

שתפו את המתכון הגאוני לרוטב העגבניות

>> ארוחה בשעה: כרובית ממולאת
>> העסקיות הכי שוות בתל אביב