גם אתם ראיתם את סרטון הכנת הפופקורן על קלח תירס שרץ היום ברשתות החברתיות? אם במקרה ביליתם את היום במערה, ועוד לא יצא לכם להיתקל בו, תנו לנו לספר לכם מה קורה שם. בסרטון (מצורף מיד), שהוא פרי יצירתו של אביתר עמר, מראים כיצד לוקחים קלח תירס טרי ותמים למראה - כזה שאי אפשר לחשוד בו כבעל תכונות יוצאות דופן - מורחים אותו בכמות נאה של חמאה ומכניסים אותו למיקרו ל-3 דקות. במיקרו מתרחש מעשה קסמים. כל גרעיני התירס מתפוצצים וכשפותחים את הדלת מגלים שם קלח פופקורן שלם ומרשים מאוד. מה ששמעתם!
אין על פייסבוק. כל הדברים הטעימים קורים שם
OMG The coolest popcorn everWant to make cool popcorn stick?! A collaboration I did with BuzzFeed Food Share and tag your friends
Posted by Eviatar Amar on Monday, November 23, 2015
כשראינו את הסרטון היה לנו ברור שנצטרך לרוץ ולהכין כזה בעצמנו, גם כדי שאתם לא תצטרכו לנסות את זה על עצמכם, אבל בעיקר כי ממש התחשק לנו קלח פופקורן. מרחנו את קלח התירס, הכנסנו למיקרו וחיכינו. היינו ממש לארג'ים וכיוונו את הטיימר ל-5 דקות. אחרי 4 דקות וחצי של המתנה, שבמהלכן הסתובב לו קלח מלא בגרעיני תירס צהובים ושלמים במיקרו, החלטנו לתת לתירס הזה עוד הזדמנות. אז הוספנו שתי דקות של חימום וחיכינו. בתום דקה וחצי של חסד נתנו לו הארכה של שתי דקות נוספות. במטבחון המשרד כבר החל להשתרך תור של סקרנים. טוב, לא באמת. אלה סתם היו אנשים לא מרוצים שחיכו למיקרו כבר יותר מדי זמן. אבל לא התייאשנו ונתנו לו עוד דקה וחצי. 10 דקות וחצי בסך הכל השחתנו על קלח התירס הזה. במהלכן עברנו מהתרגשות, לחשש, לייאוש, לתקווה מתחדשת ולהשלמה עם העובדה שזה פשוט לא הולך לקרות. מכל המהומה הזאת, מה שנשאר לנו ביד זה קלח תירס מבושל מאוד. וצלחת רותחת.
עוד באוכל טוב:
אז מה הסיפור עם התירס הזה? למה בסרטון הוא עובד כל כך טוב ואצלנו הוא הוכרז ככישלון השבוע? חיפוש בבלוגים ואתרי אוכל הראה לנו שאכן אפשר להכין פופקורן מתירס טרי, אך יש זנים ספציפיים מאוד שמתאימים לכך, ולנו עוד לא יצא לפגוש אותם אצל הירקן. הגרעינים שלהם קטנים יותר וקליפתם קשה, לכן החום מפצח אותם. בישראל מוכרים תירס שקליפתו עדינה. אפשר לנגוס בו גם כשהוא טרי, ואפשר לבשל אותו במיקרו עד המוות - מה שאי אפשר לעשות איתו, בשום אופן, זה להכין קלח פופקורן.