לאחרונה ראינו עשרות אם לא מאות משפיעני רשת שמצלמים את עצמם מופתעים בהגזמה כשהם מגלים שאפשר לשים סטייק בקר קפוא במכשיר האייר פרייר ולקבל אומצה ורדרדה בפנים, במידת צלייה מושלמת.

@insta.noodls Would you airfry your steak?  @Ninja Kitchen  @mccaincanada  @Woodward Meat Purveyors  @Munchie Peachy  #airfryerrecipes #steaktiktok #easyrecipes #foodhacks ♬ original sound - Clement Leung

לעומת טרנדים אחרים שניטרנו כאן בשנה האחרונה, כאן מדובר בכזה שיכול ממש לשנות לנו את החיים במטבח (עם כל הכבוד לקולה עם מלפפונים חמוצים). דמיינו עולם שבו לא צריך להפשיר בשר, למלא את הבית בניחוחות של טיגון, לעמוד מעל מחבת ולחרוד שמא נפספס את הנקודה שבה מידת העשייה תהיה בדיוק מה שרצינו. רק מוציאים את הבשר מהמקפיא, זורקים לאייר פרייר, מפעילים ויש סטייק. זה חתיכת דבר!

בין קהל המופתעים, מצאנו גם כמה שפים שניסו את השיטה והיו מרוצים (אגב, את הניסוי עם סטייק לא קפוא עשה גורדון רמזי כבר ב-2017). בקיצור, ניסינו.

סטייק קפוא באייר פרייר - טיפים ומסקנות

@chef.erinmorley Steak cooked in the air fryer from frozen. This was a 0.7 kg Entrecôte and i did 200°c for 8 min per side  #steaktiktok #steak #airfrysteak #kitchenhacks #cookinghacks #steakrecipe #perfectsteak #cookingtips ♬ original sound - Chef Erin Morley

לצורך הניסוי קנינו סטייק אנטרקוט יפה וקפוא במשקל 300 גרם. ההוראות של האייר פרייר גרסו שזמן ההכנה שדרוש לסטייק קפוא במשקל זה הוא 10-20 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות. מכיוון שאנחנו אוהבים את הסטייק שלנו מדיום ופחדנו לפספס, התחלנו עם 7 דקות בלבד. המלחנו ופלפלנו, וכעבור 7 דקות הסטייק יצא יפה, אבל נא כמעט לגמרי. הכנסנו אותו ל-2 דקות נוספות, ואז מצאנו שמידה העשייה מצוינת, אבל לחלק התחתון של הסטייק הייתה חסרה שכבת החריכה שאנחנו כל כך אוהבים בבשר צלוי. את הסטייק השני, שהיה במשקל זהה, תיבלנו גם כן במלח ופלפל, הכנסנו ל-10 דקות למכשיר ובאמצע הדרך עצרנו והפכנו לצד השני, כדי שגם החלק התחתון יקבל את הצריבה - והתוצאה הייתה טובה יותר.

ככה זה נראה אחרי 7 דקות באייר פריי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
כעבור 7 דקות צליה | צילום: לין לוי, mako אוכל

הסטייק שהוכנס לאייר פרייר בעודו קפוא יצא ממנו טעים וראוי, והחריכה הקטנה שקיבלו האזורים עם השומן הייתה מעולה, בטעם, במרקם ובעסיס. ועדיין - מדובר בסטייק בסיסי מאוד. עבור מי שרגילים לטגן את הסטייק בכמות יפה של שומן ולהוסיף יין לרוטב - זה היה בסיסי מדי בשבילנו. מצד שני, עבור הפחות מפונקים, בהחלט מדובר בפתרון להכנה של סטייק טוב במהירות, ללא מאמץ וב-100 אחוזי הצלחה. מה גם שאת עניין השומן אפשר לפתור בהנחה של קוביית חמאה (בהנחה שאינכם שומרי כשרות כמובן) או תחליף חמאה (בהנחה שאתם כן) על הבשר כשהוא מוכן, והשארה שלו במכשיר 2 דקות נוספות, כדי לתת לה להימס ולחלחל.