הכנת גבינה מהצומחזה לבן, זה קרמי, זה טעים ואפשר למרוח את זה על לחם או למלא בזה מאפים? מבחינתי מדובר בגבינה, למרות שלא תמיד היא עוברת תהליך גיבון מסורתי כשמדובר בגבינה טבעונית (מי כן עובר תהליך כזה? דווקא טופו, הוא הוא גבינת סויה אמיתית).
הגבינה הטבעונית הכי בסיסית תתבסס לרוב על קשיו או שקדים שהושרו במים במשך כמה שעות לריכוך ונטחנו היטב עם נותני טעם כמו לימון, מלח ושמרי בירה (שמרים לא פעילים בעלי טעם עמוק שמזכיר גבינה מיושנת).
את הבסיס הזה אפשר לשדרג בשני אופנים: לסנן היטב משאריות נוזלים (כן, עם בד חיתול מטפטף וכל העסק), להעשיר בתוספות (תבלינים, עשבי תיבול וכדומה), לייצר כיכר יפה ולהכניס לתנור. בתום האפייה תתקבל גבינה זהובה משגעת.
אם אתם מחפשים גבינה נמתחת, כזו שתצטיין בתור תוספת לפיצה או מילוי למאפים כמו במתכון הבא, אפשר לטחון את השקדים והקשיו עם מים לחלב דליל ולהסמיך אותו בבישול קצר עם קמח טפיוקה.
המשקיענים יבשלו חלב צמחי טבעי (ללא תוספות למיניהן) עם קצת סוכר ויוסיפו לו חיידקים פעילים (באמצעות פרוביוטיקה למשל). החיידקים יתסיסו את החלב ויהפכו אותו ליוגורט, שאותו אפשר לייבש ולהפוך לגבינה רכה או קשה. גם את הממרח הבסיסי אגב, אפשר לצמצם, להתסיס וליישן באותו אופן, בטמפרטורת החדר או בייבוש איטי בחום הכי נמוך של התנור. המצרכים :ל-30 מאפים:
לגבינה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מכינים את הגבינה: מסננים את הקשיו ממי ההשרייה וטוחנים יחד עם יתר החומרים לחלב חלק ודליל. מעבירים לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה מעל להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה ונמתחת. מסירים מהאש ומניחים להתקרר. 3 בינתיים מאדים במחבת עם מעט שמן זית (או מים) את העלים עם שום כתוש ומעט מלח, עד שהם מתרככים. מסירים מהאש וקוצצים גס. 4 פורשים את הבצק המופשר על משטח עבודה וחותכים לריבועים בגודל 8 ס"מ. מניחים על כל ריבוע בצק כפית גבינת קשיו (הכי נוח לעבוד עם שתי כפיות) ומעט עלים מאודים ומהדקים היטב לצורת משולש (אם צריך מרטיבים מעט את שולי הבצק). מניחים על כל ריבוע בצק כפית גבינת קשיו וקצת עלים | צילום: אורי שביט, mako אוכל5 מעבירים את המאפים הממולאים לתבניות מרופדות בנייר אפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים שומשום. אופים בתנור כ-20 דקות עד שהמאפים פריכים וזהובים. מגישים חם. בורקס טבעוני לפני אפייה | צילום: אורי שביט, mako אוכל מגישים פריכים וזהובים | צילום: אורי שביט, mako אוכל* שימו לב – לקמח הטפיוקה אין תחליף, אני לא ממליצה להשתמש בקורנפלור במקרה הזה. מוצאים אותו ברשתות ובמחלקות הטבע. אורי שביט היא בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר" ומנחת סדנאות בישול טבעוניות. מדריכים טבעוניים נוספים במדור: |