כל המומחים תמימי דעים: התכנסות משפחתית לארוחת ערב משותפת היא הרגל שאי אפשר להפריז בחשיבותו. זה חשוב מבחינה תזונתית, זה חשוב לתחושת הביטחון של הילדים, זה חשוב ליחסים במשפחה, זה חשוב וחשוב וחשוב. אז אחרי שכל המומחים אמרו את מה שיש להם להגיד (האמת? סוג של ידענו את זה גם בלעדיהם), היינו מאוד שמחים אם הם היו מוסיפים ומסבירים לנו גם מה צריך לעשות כדי שהילדים אשכרה יאכלו משהו בארוחת הערב הזאת. ובשביל זה, חברים, אנחנו כאן.
1. הסוד הוא בגיוון
במקום להניח על השולחן שני סירים ולצפות שהילדים יגידו "תודה אבא, זה בדיוק מה שהתחשק לנו" - סדרו על השולחן מבחר רחב של מאכלים. זה לא אומר שאתם אמורים להקדיש שעות לבישולים, חס וחלילה, זה כן אומר שארגון השולחן צריך לתת תחושה של המון אופציות, והמון אופציות כיפיות.
מה למשל? לסדר צלוחיות של גבינות בטעמים, שיהיה מבחר. אפשר למצוא בסופרים גבינות קרם שמנת בכל מיני טעמים, כמו זיתי מרינד טבעיים או פלפלים. הניחו כוס של מקלות מלפפונים ועוד אחת של מקלות קולרבי (או כל ירק אחר שאוהבים אצלכם), קערה עם ביצים קשות חצויות, ערימה קטנה של צנימים (אם תקרצו אותם בקורצן עוגיות לצורת כוכב זה בכלל יהיה שוס), או לחלופין רבעי פיתות, סלט קצוץ בקערונת אחת ועגבניות שרי באחרת, סלט טונה קטן, קצת יוגורט, פרוסות של אבוקדו - ואלה רק קמצוץ מהאפשרויות.
2. לוקיישן לוקיישן לוקשיין
את עיקרון הגיוון אפשר ליישם גם במקום שבו אוכלים ארוחת ערב, ולא בארוחה עצמה. מה למשל? קחו כמה סדינים ואטבי כביסה ובנו אוהל בסלון, הצטופפו בתוכו ושם תאכלו את ארוחת הערב. אפשרות נוספת: ארזו איתכם כמה גבינות קרם שמנת שאתם אוהבים, פיתות, ירקות וזיתים ואולי כמה קלחי תירס - וצאו לאכול בגינת המשחקים. ברגע שמתחילים להסתכל על מקומות כעל אתרי אכילה פוטנציאליים, פתאום מבינים שיש המון אופציות.
3. דה קונסטרוקציה
רגילים להכין לארוחת הערב חביתה וסלט, ולהגיש אותם עם לחם וגבינה? לכו על אותו הדבר, ממש רק במבנה אחר, כמו בתמונה שפה למטה. לחמנייה? יש, ביצה? יש, גבינה? יש, סלט? יש ויש - הכל אותו הדבר, ובכל זאת ארוחת הערב הזו בגרסתה הנוכחית פשוט הרבה יותר אטרקטיבית.
עוד דוגמה? טורטייה מקסיקנית, אבל לא בצורתה הרגילה, אלא פתוחה וחתוכה לרבעים. ועוד אחת מגניבה: סביח שהוא לגמרי לא מה שאתם (או הילדים שלכם) מדמיינים.
4. הופכים את הבית למסעדה
במסעדות תמיד הכל מרגש יותר. אפילו ביצת העין, שאתם מכינים בדיוק כמוה בבית, מרגישה במסעדה כמו משהו שהגיוני לקחת עליו 30 שקלים ויותר. ההצעה שלנו: הפכו את ארוחת הערב המשפחתית שלכם לארוחה במסעדה, עם תפריט, מלצרים והכל. האמת, זה אפילו ממש פשוט: מכינים עם ילדים תפריטים שמתבססים על מה שבכל מקרה התכוונתם להכין באותו ערב: חביתה, מקושקשת, סלט, טוסט, מקלות גזר, כאלה מין. מחליטים מי יהיה המלצר ומי השף (טוב, כאן אין הרבה אפשרויות...), ומתחילים במשחק התפקידים. אנחנו מבטיחים לכם שאם תצליחו טיפה להשתחרר מהיעילות הזאת שמנהלת לכם את החיים, גם אתם תיהנו מזה לאללה. אז מי הזמין סירות בגט עם אנטיפסטי?
5. תכבו את האור
עוד דרך לגוון את הארוחה המשפחתית, והפעם בלי לצאת מהבית, היא פשוט לכבות את האור. אפשר להדליק תאורת חירום ולדמיין שאתם במערה, אפשר ללכת על נר ואפשר לנסות לאכול ככה, בחושך מוחלט. אין מה לעשות, ברגע ששברתם את השגרה באחד החושים - שברתם אותה בכולם. או במילים אחרות: אל תתפלאו אם פתאום הזאטוטים שלכם ינשנשו דברים שמעולם לא הסכימו לטעום קודם.
6. תכינו מאפינס
כן כן, פשוט מאפינס. אם גם הילדים שלכם מעקמים פרצוף למראה כרובית או קישוא, נסו עליהם את מאפינס הקישואים האלה - ותראו איך הפרצוף חוזר ומתיישר. לפעמים כל מה שצריך בשביל לטעום משהו זה לא לדעת שהוא שם. הכל בסדר, גם לכם עשו את זה כשהייתם קטנים והנה יצאתם בסדר.
7. תכינו לבד
כשמכינים בבית מוצרים שרגילים לקנות - יש לזה חן מיוחד. קורנפלקס שקניתם בסופר, למשל, הוא טעים ומתוק והכל סבבה, אבל קורנפלקס ביתי זאת כבר הנאה כפולה ומכופלת. שלא לדבר על זה שמדובר בשתי ציפורים במכה: גם תעסוקה אולטרה כיפית לאחר הצהריים, וגם ארוחת ערב שכולם יאכלו בשמחה.
8. תחשבו מגניב
אנחנו יודעים, זאת דרישה קצת ערטילאית, אבל אנחנו סומכים עליכם שתצליחו. לחשוב מגניב פירושו למצוא כל הזמן דרכים חדשות להגיש את האוכל שלכם. את ביצת העין, למשל, אתם יכולים להכין בתוך פטרייה, את סלט הטונה אתם יכולים להרכיב בתוך כוסות פלסטיק שקופות, ועוד לא התחלנו לדבר על שלל הצורות שאפשר לתת לאוכל שלכם. בקיצור, תיזכרו מה הגניב אתכם כשהייתם ילדים. סביר להניח שזה עדיין בתוקף.
תודה לשרית נובק ולאסתי רותם ידידיה על יצירתיות שאינה יודעת גבולות.