פלאפל עם המון עשביםיודעים מה טעים יותר מאוכל רחוב טוב? התשובה היא אוכל רחוב שמכינים בבית, במטבח הפרטי, אבל עם כל הסודות של המקצוענים. נסו את הפלאפל הזה ותבינו על מה אנחנו מדברים. בונוס: בבית מותר גם לאפות
עז תלם
| mako אוכל
| פורסם 18/07/17 09:15
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
תערובת הפלאפל במתכון הזה היא תערובת עדינה יחסית; אין בה קמח, ומה שמחזיק אותה הוא החלבון שבחומוס. לפני שמתחילים להוסיף כדורים לשמן, חשוב לבדוק שהתערובת עמידה: לוקחים כמות קטנה מהתערובת (בערך כף) ומהדקים אותה ביד. אם נשאר כדור הדוק, ניתן לטגן אותו ולבדוק שהוא מחזיק. אם הוא מתפורר והתערובת מרגישה רטובה מדי, מוסיפים מעט קמח חומוס או ביצה לאיחוד.
חשוב לא לטגן יותר מדי כדורים במקביל - זה מוריד את הטמפרטורה של השמן ויגרום לפלאפל להיות שמנוני.
לגרסה האפויה: יוצרים כדורים מהתערובת ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל הכדורים שמן זית בנדיבות (ככל שתשימו יותר שמן כך התוצאה תהיה דומה יותר למקור) ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 12 דקות או עד הזהבה.
>> לבלוג של עז תלם - thekitchencoach המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 משרים את החומוס בקערה עם הרבה מים למשך הלילה. 2 מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק. 3 קוצצים גס את כל עשבי התיבול. 4 מסננים את החומוס ממי ההשרייה. מעבירים את הגרגירים למעבד המזון יחד עם עשבי התיבול וטוחנים בפולסים עד שמתקבלת תערובת אחידה. 5 מעבירים את התערובת שהתקבלה לקערה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב (לשים מעט את התערובת). 6 יוצרים כדורים קטנים ומעבירים אותם בזהירות לשמן החם. מטגנים את הכדורים במשך 3-4 דקות או עד להזהבה יפה. 7 מוציאים את הכדורים לנייר סופג וממשיכים בהכנת הפלאפל משאר התערובת. * מגישים יחד עם טחינה, לחמים וסלטים שאוהבים. |