מה הבשלן חובב הגאדג'טים כבר רוצה? איזה משהו חדש שילהיב אותו. כבר חידדנו גזר, תקענו שפריצר בלימון ועשינו קייק פופס בתוך מכשיר חשמלי. ומה עכשיו, מה השלב הבא? ספגטי מקישואים, כמובן.
הספיירל סלייסר, מוצר אח למאסטר סלייסר שגרם לכולם להכין סלט יומם וליל בזמן האחרון, מבטיח להפוך את הירקות הקשים שלנו לרצועות דקיקות, פרוסות עגולות או ספירלות מרשימות. מבטיח ומקיים.
לא חייבים לצפות בסרטון ההדגמה של המכשיר כדי להבין אותו (אבל הנה הוא כאן). חוברת ההפעלה פשוטה וברורה להבנה, וברגע שתופסים את הפרנציפ – אפשר לרוץ עם המכשיר ולא להסתכל אחורה: בוחרים סכין מתאימה, מרכיבים את הירק הרצוי ומתחילים לסובב.
אז מה אפשר לעשות עם הסלייסר? לפרוס ירקות לעיגולים אחידים (אך לא מושלמים – יהיה בהם חתך בגלל המכניקה של המכשיר), להפוך ירקות לסלילים ארוכים (רלוונטי בעיקר לתפוחי אדמה, בטטות וסלקים), אותם אפשר לאפות בצורה מאוד נאה, ולחתוך ירקות לז'וליינים ארוכים ארוכים, מה שהופך אותם בסופו של דבר למעין ספגטי ירקות. האפשרויות אגב, ממש לא בלתי מוגבלות. מחיפוש ברשת עולה כי רוב הדברים שמכינים עם הסלייסר זה נודלס מירקות קשים שונים, בעיקר מזוקיני (קישוא עם קליפה ירוקה כהה) – שזכו לשם החמוד Zoodels. אפשר לחלוט אותם רגע במים ואפשר לזרוק אותם ישר למחבת עם הרוטב – כך או כך התוצאה יוצאת טעימה והרבה יותר בריאה ודיאטטית (ונטולת גלוטן) מאשר פסטה רגילה.
חוץ מפסטה מזוקיני, התחלנו לאכול בבית יותר סלטים שלא מורכבים מעגבנייה, מלפפון ובצל, אלא מגזרים וקולרבי. במקרה הזה, הז'וליינים הארוכים ארוכים קצת הקשו על חוויית האכילה והיינו צריכים לקצר אותם במספריים, אבל הטקסטרה והעובי שלהם עדיפים בהרבה על גזרים מגוררים בפומפייה או במעבד מזון.
מה עוד? האופציות של הז'וליינים הארוכים יכולות לעבוד פצצה בטיגון עמוק של תפוחי אדמה או בטטה, אבל אנחנו פחות בעניין. הפלוס הגדול של המכשיר הזה מבחינתי הוא חיתוך מהיר של פפאיה ירוקה לסלט פפאיה ירוקה, שזו בדרך כלל משימה מייגעת שלוקחת המון זמן.
יתרונות: חותך במהירות ירקות בצורה שאי אפשר לשחזר בעזרת סכין, נותן תוצאה סופית יפהפייה (אפילו אמא שלי הציניקנית התרשמה מסרטון ההדגמה והוציאה קריאות התפעלות) ומגוון את צורת אכילת הירקות בבית.
חסרונות: תמיד יהיה פחת שבא לידי ביטוי בחתיכות ירק שלא יעברו דרך הסכינים, המכשיר לא נצמד בצורה מעולה למשטח העבודה ונוטה לזוז וגם הנדסת המכשיר יכולה להיות יותר טובה: חייבים תמיד לשטוף את כולו לאחר השימוש (ולא רק את הסכינים והחלק שבו הירקות נגעו) והאופן שבו הירקות נופלים לקערה לא מאוד נוח. כמו כן, אם הירקות לא ישרים כמו סרגל הוא לא עובד טוב.
בשורה התחתונה: אז הוא לא מאוד ורסטילי, ומי יודע כמה פעמים תוציאו אותו מהארון אחרי שההתלהבות תשכך, אבל אם אתם ממש בעניין של גיוון בירקות או מחפשים מתנה לחולי גאדג'טים שכבר ראו הכל - זו בחירה מצוינת. לפחות עד הגאדג'ט הבא.
המחיר: 290 שקלים, עם אחריות לשנה.
להשיג באולם התצוגה של היבואן כרמל דיירקט ובחנויות המתמחות: רשת חנויות ENTER, סניפי DOMO, לגעת באוכל, CHEF4 או לבירור החנות הקרובה: 1-700-700-642
והנה עוד מתנה נחמדה: תיבת התבלינים של שף בוקס
>> לכל המתכונים לפסח
איך מבשלים להמון אנשים? מדריך לארוחת החג
6 סלטים שבלעדיהם אין פסח
קינוחים כשרים לפסח של תום פרנץ