עם השנים אנחנו מרגישים שהצלחנו לנטרל את המטבח מגאדג'טים מיותרים כמו קולף שיני שום ומכשיר ייעודי להפרדת עלי שמיר. אנחנו שואפים לשמור על השיש, הארונות והמדפים שלנו בסדר יחסי ואם כבר מכניסים מכשיר חדש הביתה, הוא צריך להצדיק את קיומו – שלא יתפוס יותר מדי מקום ושיחסוך לנו זמן ומאמץ.
בכמה מילים: נינג'ה השיקה את מכשיר הסמארט ליד, גלגול מתקדם של הנינג'ה פודי (אם כבר יש לכם את הנינג'ה פודי, אתם מסודרים ואין צורך להשתדרג), שעושה 3 פעולות עיקריות: בישול בלחץ (סיר לחץ), טיגון באוויר חם ובישול בשילוב אדים. בנוסף, הנינג'ה סמארט ליד (דגם OL553) כולל גם תצוגה בעברית ותכניות אוטומטיות ספציפיות כמו ייבוש מזון, הכנת יוגורט, גריל ועוד, ותוכנית אוטומטית לשמירת חום ללא המשך בישול.
כבר נזהיר ש: המכשיר הזה צריך מקום, והרבה ממנו – גם כי הוא גדול, אבל הוא גם לא יכול להיות ליד תנור, ולא מתחת לארון או מדף כי הוא פולט אדים וחום. הוא לא זול, מחירו 1,590 שקלים באתר היבואן הרשמי שריג, אבל אם מחשבים בנפרד קניית סיר לחץ טוב ומכשיר לטיגון באוויר חם – יש פה חיסכון. עוד אזהרה קטנה היא: ההתיידדות עם המכשיר לוקחת זמן וסבלנות. הזמנים בחוברת הם לא תמיד הזמנים במציאות, ונדרשת מידה של גמישות וסקרנות בשביל ליהנות מכל היכולות שלו, קחו זאת בחשבון.
מעשה שהיה כך היה: החלטנו להכין מנת פתיתים מא' ועד ת' כולה בנינג'ה – והתחלנו בטיגון הבצל באוויר חם בתוספת של מעט מאוד שמן, והופתענו לטובה. הבצל השחים וטוגן כמעט כמו במחבת רגילה ועם כמות שמן גדולה בהרבה. גם הריח וגם המראה היו טובים. את בישול הפתיתים המשכנו בתוכנית אחרת והם יצאו נימוחים ומעולים. גם ירקות אחרים, ובעיקר תפודים – שיוצאים פוטטוס פריכים וטעימים – הולכים מעולה עם תכנית הטיגון של הנינג'ה, ברגע שמבינים את הזמן המדויק שהם צריכים. גם פה אפשר וכדאי מאוד לשלב בישול בסיר לחץ לירקות שזקוקים ליותר ריכוך ואז לעבור לתכנית אחרת. לעומת זאת, כשניסינו לטגן שניצלים – פחות אהבנו את התוצאה, שהזכירה יותר עוף מכובס מאשר עוף מטוגן. יכול להיות שעבור אנשים שוויתרו כליל על טיגון ביתי זה יהיה מספיק, אותנו זה לא עבר.
אבל התוכנית המנצחת בשבילנו היא של סיר הלחץ. בתור משק בית שנמנע משימוש בסיר לחץ בגלל סיפורי סבתא ומעשיות על שאריות אוכל בתקרה, כוויות ועוד, פיתחנו איזו רתיעה לא מוסברת משימוש בבישול בלחץ. לנינג'ה יש המון מנגנוני הגנה והתפעול פשוט מאוד. במקרה הכי גרוע המכשיר יצעק עליכם להוסיף לו מים או לשחרר לחץ, ככה שבאמת אין ממה לפחד. הכנו גרגרי חומוס רכים רכים בשליש מהזמן שלוקח לנו לבשל אותם בדרך כלל. קיצרנו ככה זמנים גם בבישול של ירקות פחות עיקשים כמו תפוחי אדמה וסלקים, שזה תמיד נחמד לצי שמחפש לזרז זמני הכנה. סיר הלחץ כמובן יכול לשמש גם במקרים של בישול ארוך לקדרות בשר וכו'.
לסיכום: ללא ספק מדובר במכשיר שחוסך זמנים ומקל על החיים, בייחוד אם אין לכם סיר לחץ ותמיד חששתם להשתמש באחד. מה שכן, ההיכרות וההתיידדות עם המכשיר לוקחת זמן ומצריכה אתכם לחקור ולהתנסות (מוזמנים אגב לקבוצת מכורי נינג'ה בפייסבוק, שם תמצאו המון טיפים ומתכונים ממשתמשים מנוסים), אבל אם יש לכם מקום בשבילו על השיש, ויש לכם מספיק סבלנות ללמוד להכיר אותו – כנראה שתרוויחו.