עוגת פירות בחושה עם יוגורטעוגה בחושה (עם יוגורט! טריק מופלא ששווה לאמץ) ומעליה שזיפים ונקטרינות בסוכר וקינמון. עסיסי, ריחני וסופר קל להכנה. הצעת הגשה: להדליק מזגן, להכין קפה, לנתק טלפונים. אם יישאר משהו - תהיו חברים ותקראו לנו
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 13/07/16 07:37
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל |
המצרכים :לשכבת הפירות:
לעוגה (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-190 מעלות. 2 מערבבים את השזיפים עם הקורנפלור, הקינמון והסוכר ומניחים בצד. בינתיים הם ינטפו נוזל עסיסי. 3 מקציפים את הביצים עם השמן, הסוכר ותמצית הווניל (אפשר לטרוף בקערה בעזרת מטרפה), עד לקבלת בלילה תפוחה וחלקה. >> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים 4 מוסיפים לסירוגין קמח ויוגורט ומערבבים רק עד להטמעה (משתדלים לא לערבב יותר מדי). 5 משמנים תבנית, יוצקים פנימה את הבלילה ומסדרים מעל את השזיפים. מפזרים את אגוזי הפקאן. 6 אופים 55 דקות או עד שהעוגה יוצאת קפיצית וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. והנה היא, המהממת, לפני שנתנו בה עבודה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
>> לפרק הראשון של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לסלט סלק מטריף">> לפרק השני של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכונים לקציצות דג בקארי וקיש תרד כמו שצריך>> לפרק השלישי: "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לעוגת יוגורט לימונית |