מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פיצטות עם יוגורט יווני

מה הכי חשוב לכם בבצק לפיצה? שיהיה רך ועסיסי, נכון? ובכן, זה בדיוק מה שיקרה אם תוסיפו מעט יוגורט לבצק השמרים שלכם. אחר כך נשאר רק לבחור תוספות, והקסם כבר יקרה מעצמו

|mako אוכל| פורסם14:19
פיצטות עם יוגורט יווני (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • כפית גדושה שמרים יבשים
  • 300 מ"ל מים
  • גביע יוגורט יווני (130 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח

לרוטב:

  • 5 עגבניות, מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית אורגנו
  • מלח
  • פלפל שחור

תוספות אופציונליות:

  • מוצרלה מגוררת
  • זיתים
  • תירס
  • פטריות
  • פרוסות קישואים דקיקות
  • בזיליקום/רוקט
  • חציל קלוי

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: לשים את הקמח עם יתר החומרים במיקסר במשך 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה (או עד להכפלת נפח הבצק).

2מכינים את הרוטב: מבשלים בסיר מעל להבה בינונית את כל החומרים ונותנים להם להסמיך. מצננים.

3מחממים תנור ל-200 מעלות.

4מרכיבים את הפיצטות ואופים: מחלקים את הבצק ל-5 או 10 חלקים שווים, מרדדים ומתפיחים כ-10 דקות.

5מורחים את בסיסי הבצק ברוטב, מוסיפים את התוספות האהובות עליכם, מפזרים מוצרלה, מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות עד שמוכן.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il