קיצ'רי עם טריקמאכל הדגל של המטבח העיראקי - כאן בגרסה עדכנית וקלה להכנה שמתאימה לאמצע השבוע, עם יוגורט צונן שיאזן את התבלינים. ומה הטריק? נאמר רק שהוא קשור לחמאה, כך שזה בטוח טוב
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 14/09/16 07:10
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
לטאץ' אחרון:
להגשה:
אופן ההכנה:1 משרים את האורז והעדשים הכתומות במים למשך חצי שעה. 2 בינתיים מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל והגזר על להבה בינונית-נמוכה, 5 דקות או עד להזהבה קלה. 3 מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות. 4 מסננים את האורז והעדשים ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה-שתיים ומוסיפים את המים הרותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. 5 מערבבים חמאה מומסת עם שום כתוש ומלח ויוצקים על הקיצ'רי. מערבבים ומכסים לעוד 10 דקות. * מגישים את הקיצ'רי בקעריות אישיות עם 2 כפות יוגורט ועשבי תיבול. >> בפעם שעברה הכנו מג'דרה מטריפה עם פתיתים >> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה |