פורטוקלופיטה (עוגת פילו עם יוגורט בסירופ) הדריםפורטוקל פירושו תפוז ביוונית, ופיטה פירושו מאפה. בשונה ממאפי פילו, שבדרך כלל מכינים בשכבות, כאן קורעים את העלים לפיסות ומערבבים עם בלילה שמבוססת על יוגורט. אופים, מצננים ואתם מסודרים עם קינוח לחג
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 17/05/18 11:39
|
המצרכים :למאפה (תבנית פיירקס 20*30):
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים בקערה את היוגורט, קליפת הלימון, הסוכר, הביצים, השמן, הווניל ואבקת האפייה עד לקבלת בלילה אחידה. 3 קורעים את עלי הפילו לפיסות. מוסיפים לקערת הבלילה ומערבבים היטב. 4 מעבירים את הבלילה לפיירקס משומן, מהדקים למפלס שווה ואופים כ-25-30 דקות עד שהכל זהוב יפה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. >> בפעם הקודמת הכנו פפוצקיה - חצילים ממולאים בפטה ויוגורט 5 מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר קטן את הסוכר, המים והקליפות במשך 5 דקות מרגע הרתיחה עד לקבלת סירופ. 6 יוצקים את הסירופ החם על העוגה הקרה ומשהים כחצי שעה עד שהסירופ נספג לפני שמחלקים למנות. מגישים. |