שקשוקה עם עלי גפן ויוגורטחשבתם שכבר ראיתם את כל השקשוקות בעולם, נכון? אז הנה אחת שעוד לא טעמתם, עם שתי הפתעות, כל אחת יותר משמחת מהשנייה: בתוך השקשוקה מסתתרים להם עלי גפן ממולאים, ועל הצלחת מצטרף גם יוגורט חמצמץ. רוצו לנסות
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 24/08/16 07:17
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
תוספת עלי הגפן הופכת את השקשוקה למנת אירוח מרשימה. אם רוצים לפשט את תהליכי התיבול של הרוטב, מחליפים את התבלינים באריסה, פלפלצ'ומה או סחוג. היוגורט מעניק למנה רעננות, מרגיע את החריפות ומוסיף טעם חמצמץ. המצרכים (4 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים מחבת גדולה ועמוקה עם שמן זית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים פלפל אדום וצ'ילי, מטגנים יחד 2 דקות ומוסיפים את העגבניות. מטגנים-מבשלים יחד 3 דקות. 2 מוסיפים רסק עגבניות, מתבלים ומבשלים עוד 10 דקות, מעל להבה בינונית עם כיסוי חלקי (זהירות מהשפריצים) או עד שרוב נוזלי העגבניות מצטמצמים והן מקבלות מראה מבריק. מוסיפים את עלי הגפן ומטביעים אותם ברוטב. טועמים אותו ומתקנים תיבול במידת הצורך. 3 רק כשאתם ממש מרוצים מהרוטב שהתקבל - גם מהטעם וגם מהמרקם - מוסיפים את הביצים ומבשלים עוד 2-4 דקות, תלוי איך אתם אוהבים את החלמונים שלכם. מיד: טיפ למי שאוהג את החלמון שלו נוזלי | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל* טיפ: אם אתם אוהבים שהחלמון נשאר נוזלי - אל תוסיפו את כל כמות החלבון למחבת, כי לחלבון נדרש זמן בישול ארוך יותר, ובינתיים החלמון עלול להתקשות.
>> לפרק הראשון של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לסלט סלק מטריף>> לפרק השני של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכונים לקציצות דג בקארי וקיש תרד כמו שצריך>> לפרק השלישי: "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לעוגת יוגורט לימונית |