עוגת יוגורט צרפתיתאנחנו מכורים לעוגה הזאת, עם המרקם מצוין והטעם הוונילי מעודן, בדיוק ככה כמו שהיא. מעדיפים להתחכם? אין בעיה: אפשר להוסיף לה שוקולד או קרם וניל, או לחלופין לשדרג אותה לעוגת מייפל פקאן. כל האפשרויות כאן
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 08/05/18 14:29
צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק (אמיתית, לא חד פעמית):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. 2 מנפים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח לתוך קערה. 3 מקציפים את הביצים עם הסוכר וקליפת הלימון עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים יוגורט, חמאה מומסת ותמצית וניל. 4 מקפלים פנימה את תערובת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. 5 יוצקים לתבנית ואופים 50 דקות, או עד שהעוגה זהובה ויציבה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים. 6 מצננים על רשת. אפשרויות גיוון: * עוגת יוגורט עם קרם וניל ופרי טרי: מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ו-2 כפות סוכר. חותכים את העוגה באמצע לרוחבה, ממלאים בקרם, מוסיפים פרוסות פרי כמו תות ואפרסק או חצאי דובדבנים או ענבים. מצפים את העוגה ביתרת הקרם ומקשטים בפירות. * עוגת יוגורט, פטל ושוקולד לבן: מוסיפים לתערובת העוגה 100 גרם פטל קפוא מופשר ו-50 גרם שבבי שוקולד לבן. אופים באותו אופן. * עוגת יוגורט, פקאן ומייפל: יוצקים את תערובת העוגה לתבנית, מפזרים חצי כוס פקאנים קצוצים גס מעל לבלילה ואופים. אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה 3 כפות מייפל בעודה חמה ומניחים לו לבעבע ולהיספג בתוכה. |