פיתה זעתר מבצק יוגורטיוגורט בבצק זה טריק נפלא שאימצנו מזמן, אבל רק לאחרונה שדרגנו אותו לפיתות זעתר: פיתות מהזן הממכר, שקל וכיף להכין בבית (כמה קל? חצי שעה עבודה). אם תצליחו לא לחסל אותן מיד, יהיה נחמד שתכינו גם טחינה וסלט
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 08/05/18 14:30
|
המצרכים (12 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר. 2 מוסיפים מים, מלח, יוגורט ושמן זית ומערבלים דקה או שתיים. מגבירים את המהירות וממשיכים ללוש עוד 8 דקות (או עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש). 3 מכסים את הקערה בניילון ומעליו מגבת. מתפיחים במקום חמים למשך שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4 מורידים את נפח הבצק על ידי לישה על גבי משטח מקומח. מחלקים ל-8 כדורים שווים ופותחים אותם לעלים עגולים. מכסים ומניחים לתפיחה אחרונה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 5 מחממים תנור ל-200 מעלות. 6 מורחים את עיגולי הבצק בשמן זית, מצפים בזעתר ואופים 10-12 דקות עד שזהוב יפה. מגישים לצד טחינה טובה וירקות טריים חתוכים.
![]()
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|