כרובית ביוגורט וזעתריש שילובים שפשוט הולכים טוב יחד. כרובית אפויה ויוגורט חמצמץ - כמה פשוט ככה נפלא, מה יש עוד להוסיף? התשובה היא זעתר. כן כן, כפית קטנה של זעתר לוקחת את המנה הזאת לעולם אחר
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 08/05/18 14:28
![]()
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
אופים את הכרובית המאודה בשלמותה, עדיף עם גבעולים, עד להזהבה. מלבישים אותה בגלימה לבנה של יוגורט מתובל בזעתר, ומקבלים מנה יפת תואר, קלילה וטעימה להפליא, שמתאימה כמו כפפה לערבים החמים. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מבשלים את הכרובית בסיר עם מי מלח במשך 15 דקות, לריכוך ראשוני בלבד. 3 מעבירים את הכרובית השלמה לתבנית, מורחים בשמן זית וממליחים. 4 אופים חצי שעה או עד שהכרובית זהובה באופן אחיד ויפה. 5 מעבירים את הכרובית לכלי הגשה. מערבבים את היוגורט למרקם חלק ואחיד. יוצקים על הכרובית, מפזרים את הזעתר ומגישים מיד.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|