לחם יוגורט, זיתים ואורגנולחם יוגורט הוא לגמרי אחד הלחמים המוצלחים שיש, עם טעם חמצמץ עדין ומרקם גמיש וכיפי, וכאילו לא די בזה - הוספנו לו גם זיתי קלמטה ועלי אורגנו, שנותנים טאץ' יווני וטעם גן עדן. מתכון פשוט, שפשוט שווה לאמץ
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 08/05/18 14:27
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מערבבים את הקמח עם יתר החומרים למעט הזיתים והמלח, ומתחילים ללוש במיקסר או בקערה גדולה. 2 כשהבצק מתחיל להתגבש, אחרי כ-3 דקות לישה נמרצת, מוסיפים את המלח והזיתים. לשים יחד 5 דקות נוספות. מתקבל בצק דביק למגע, וזה בסדר. 3 מעבירים את הבצק לתבנית לחם (משומנת או מרופדת בנייר אפייה), מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי. מדי פעם מורידים לבצק את האוויר, כדי שיתחיל לתפוח מחדש. 4 מחממים תנור ל-220 מעלות. 5 מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהלחם מוכן ותחתיתו קשה ומשמיעה צליל חלול כשמקישים עליה. מצננים היטב לפני הפריסה. >> הנה מתכון לקיצ'רי עם טריק מדליק >> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה |