פופינה: קינוחים שמשלבים יוגורט יש לא מעט. אבל קינוחים שהלב והנשמה שלהם זה יוגורט קצת קשה למצוא. כזה הוא בדיוק הקינוח המהפנט והאינטליגנטי של השף אוראל קמחי והקונדיטורית שלו אלה גבע בפופינה - פנקוטת יוגורט ותימין עם תאנים, טוויל קצח, גרנולה וקצף דבש (48 שקלים).
פופינה. אחד העם 3, תל אביב. 03-5757477
יוגורט קיטשן: אחד המקומות המסעירים ביותר שנפתחו בארץ בכל הקשור ליוגורט הוא ללא ספק היוגורט קיטשן של השף שאול בן אדרת. מדובר בבית מקדש של יוגורט שכולל מנות מתוקות ומלוחות. אנחנו בחרנו כאן מנה אחת שעשתה לנו את זה במיוחד: הבנופי - יוגורט עם ריבת חלב, בננה, קראמבל ווויסקי (24 שקלים).
יוגורט קיטשן, רוטשילד 8, תל אביב
עלה גפן: אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח הערבי היא השישברק - כיסוני בצק ממולאים ששוחים ביוגורט נהדר. ואם כבר שישברק, אז רק את זה שמגיש השף עומר עלוואן במסעדת עלה גפן בקריות, שממולא בבשר ראגו כבש מתובל בבהרט, מבושל ביוגורט כבשים ומוגש עם קציפת יוגורט קרה ונענע יבשה (84 שקלים).
עלה גפן. ההסתדרות 271, קריית אתא. 04-6293746
אונזה: התפריט הטורקי העשיר של מסעדת אונזה היפואית כולל לא מעט מנות שמשלבות יוגורט. אם אתם לא מחובבי הבשר תוכלו ליהנות מג'יג'יק טורקי (סוג של ציזיקי מיוגורט סמיך עם מלפפונים, שמיר ונענע), לצד מנת לחם. אם בכל זאת השילוב של יוגורט ובשר הם כוס התה שלכם, נסו את שווארמת הדונר טלה עם יוגורט, עגבנייה, בצל, חריף וסלט עשבים (68 שקלים).
אונזה. רבי חנינה 3, יפו. 03-648-6060
מחניודה: היוגורט הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח הים תיכוני, לכן זה די ברור למה אפשר לאתר אותו בלא מעט מנות שמוגשות במסעדת השוק מחניודה בירושלים. מי שמכיר את המסעדה יודע שהתפריטים כאן מתחלפים כל הזמן, לכן קצת קשה להמליץ על מנה אחת בלבד. עם זאת, אחת ממנות היוגורט הרווחות כאן היא מנת טרטר בקר עם עשבים ויוגורט שמוגש עם שזיף ובמיה בלאדית (31 שקלים).
מחניודה. בית יעקב 10, ירושלים. 02-5333442
יאמאס: מטבחי יוון הם ככל הנראה המובילים בשילוב מנות עם יוגורט. לכן, לא מפתיע שדווקא במסעדות יווניות מצאנו היצע משובח של מנות מרעננות שמשלבות את התענוג הלבן והקריר. ביאמאס היוונית שבעמק חפר מציעים למשל עלי גפן צמחוניים שמכינים במקום ומגיעים ממולאים באורז עם נענע יבשה ומיץ לימון, ומוגשים על תערובת של יוגורט ושמן זית (36 שקלים).
יאמאס. קניון M הדרך. 09-799-8313
דלידה: גם דלידה היא נציגה מובילה של מטבחי הים התיכון שמציעה לא מעט מנות מרעננות עם יוגורט. זאת ששבתה את לבנו הייתה דווקא מנת ספיישל קיצית שמוגשת פה בתקופה האחרונה וכוללת מילפיי של טרטר דג ים עם יוגורט כוסברה, ג'ינג'ר מוקצף ואבקת כוסברה (49 שקלים).
דלידה. זבולון 7, תל אביב. 03-536-9627
אוזריה: השפית אביבית פריאל אביחי עושה כבוד ליוגורט עם קינוח שהוא מחווה טעימה ביותר ליוון. הקינוח של פריאל כולל גלידת יוגורט עם דבש פרחי בר, לדר ופיסטוק (38 שקלים) והוא טעים בדיוק כמו שהוא נשמע.
אוזריה. מטלון 44, תל אביב. 053-809-4251
אויאמה: אחת המסעדות שמרעננות את הזירה היבשושית בפתח תקווה היא אויאמה. תמצאו כאן מטבח אסייתי רחב - מיפן ועד הודו. בין המנות כאן תמצאו פרגית מומביי - שיפוד פרגית בתערובת תבלינים הודים עם צ'אטני עגבניות, ראיטה חצילים ויוגורט נענע (65 שקלים).
אויאמה. דרך יצחק רבין 17, פתח תקווה. 03-9235368