פתיתים
הימים הם ימי חופש גדול. הילדים שלכם אוהבים פתיתים. ככה, בלי כלום. מקסימום פתיתים אדומים אם הם במצב רוח של לגוון. אבל מה אתכם? מצד אחד אתם רעבים, מצד שני – לא בא לכם על אוכל של בני שבע וחצי, אתם אנשים מבוגרים. מצד שלישי – אין סיכוי שתכינו לעצמכם עכשיו משהו אחר. אז הנה תגלית שתשנה את עולמכם: יוגורט חמוץ על הפתיתים, עם קצת מלח ופלפל שחור. בום. 

כל מה שחריף בעולם
מקסיקני, הודי או כל מנה שמכילה כמות מכובדת של פלפל חריף – אפשר, כדאי ומומלץ לאזן עם יוגורט, שבמקום "להילחם" בחריף כמו כוס מים או לחם, פשוט עוטף ומרכך את הטעם הקשוח. וגם, קבלו את זה: פלפל חריף, כמו שהוא, צלוי על האש או במחבת – תענוג לטבול ביוגורט ולאכול.

גבינה לבנה
עד שלא תתחילו להוסיף יוגורט לגבינה הלבנה שלכם, לא תדעו עד כמה גבינה לבנה כמו שהיא – מלוחה. כף יוגורט תיתן לה גם מרקם קטיפתי וגם טעם מעודן יותר. נסו פעם אחת ולא תוכלו לחזור אחורה.

כל מנה עם סלק
מכירים בורשט? נכון מגישים אותו עם יוגורט? לא מדובר במקרה - השילוב של סלק ויוגורט הוא אחד המוצלחים, ויעיד על כך כל מי שצלה סלקים בתנור ופינק אותם בתלולית לבנבנה, וגם כל מי שנהנה מצלחת טובה של קרפצ'יו סלק אבל הרגיש שמשהו חסר. 

תבשיל חיטה וסלק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלק ויוגורט. לזה אנחנו קוראים סינרגיה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פאי פירות
או כל קינוח פירות אחר. החמיצות של היוגורט מעדנת מצד אחד ומחמיאה מצד אחר למתיקות של הפירות, וגם מוסיפה עניין למנה. אגב, חובבי יוגורט אמיתיים יכולים לעשות צעד קדימה ולצוות כף יוגורט חמוץ גם לקינוחי שוקולד, כמו מוס או פונדנט. מדובר במעדן למתקדמים.

פיתה
זוהי כנראה התובנה שנמצאת בראש רשימת הדברים שלמדנו מאייל שני, ומדובר ברשימה ארוכה. מרגע שהתחלנו לנשנש את הפיתה עם היוגורט במזנון, לא הפסקנו (טוב נו, אצלו זאת שמנת חמוצה. אנחנו מעדיפים לקצץ בעלויות הקלוריות בלי לחסוך בטעם). מכיוון שאין חכמים כבעלי ניסיון אנחנו יכולים להגיד לכם שלהכניס יוגורט לחצי פיתה – לא עובד, ושלא סתם אייל שני הוא מי שהוא. גם בבית – אנחנו חותכים את הפיתות לחתיכות ניגוב קטנות, מניחים יוגורט עם קצת שמן זית בצלחת, ומנגבים בכיף.

עוגת שוקולד יוגורט ורימון (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עובד עם עוגות פירות, וגם עם עוגות שוקולד | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

פנקייק
נכון, יש כאלה שמוסיפים יוגורט לבלילה, וזאת גם אפשרות, אבל – יוגורט אפשר ורצוי לאכול ממש עם הפנקייק, למי שרוצה לאזן ולגוון את הסירופים המתוקים. כן, גם ילדים מתים על זה. הנה מתכון.

תפוח אדמה בתנור
כזה שאתם רגילים לאכול עם תועפות שמנת חמוצה וגם לא מעט רגשות אשם? כך הופך גילטי פלז'ר לארוחה לגיטימית וגם טעימה: פשוט החליפו את השמנת ביוגורט. זאת ארוחת הצהריים הקבועה שלנו בימי שישי, אחרי הים ולפני ארוחת הערב הגדולה.

פנקייק יוגורט (צילום: דניה ויינר, דנונה, שטראוס)
פנקייק יוגורט. גם בפנים, גם בחוץ | צילום: דניה ויינר, דנונה, שטראוס

מק אנד צ'יז
אם גם אתם, כמונו, מוסיפים למקרוני-עם-גבינה שלכם כל סוג של גבינה קשה שיש לכם במקרר – תעשו לעצמכם טובה ותוסיפו לכל העסק גם כף או שתיים של יוגורט, שיוסיף עסיסיות ויהפוך את המנה מסתם ספגטי עם חתיכות גבינה מותכת לרוטב גבינתי של ממש.

פשטידת פסטה, תירס וגבינות (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ההבדל בין סתם גבינה נמתחת לרוטב גבינה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

מרק עגבניות
מודים שבמשך שנים לא הבנו מה הקטע עם מרק עגבניות, כלומר – מבחינתנו זה היה כמו לאכול פשוט רוטב עגבניות דליל, עד שהתחלנו להוסיף לו יוגורט. גם במרקם, גם בטעם – פתאום הבנו על מה כולם מדברים.

אבוקדו
יותר נכון – סלט אבוקדו אם אתם משקיענים, אבל אם אתם לא – גם זילוף של יוגורט על פרוסות אבוקדו עם מלח-פלפל יעשה את העבודה.

אבוקדו בטוויסט  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
לסלט אבוקדו או סתם על אבוקדו | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

>> מתכונים עם יוגורט