פנקייקס יוגורט עם סלט פירות

מבוסס על מתכון של תום פרנץ

המרכיבים:
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 3% שומן
200 מ"ל חלב
2 ביצים
5 כפות סירופ מייפל טהור
3 כפות סוכר
150 גרם (1 כוס ועוד 3 כפות) קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
ספריי שמן לטיגון קל
לסלט הפירות:
חצי אננס, קלוף וחתוך לקוביות
אגס, חתוך לקוביות
חצי סלסילת תותים, פרוסה דק
חצי סלסילה קטנה אוכמניות טריות
חופן עלי נענע טריים ללא גבעולים, קצוצים דק
מיץ מתפוז אחד
להגשה: סירופ מייפל איכותי

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבלילה לפנקייק: שמים בקערה את היוגורט. ממלאים את מכל היוגורט הריק בחלב ויוצקים לקערה. מוסיפים את הביצים, המייפל והסוכר וטורפים היטב במיקסר ידני או במטרפה.

2. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה נוספת, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת היוגורט ומערבבים רק עד שהן מתאחדות. מכסים את הקערה ושומרים בצד (לא במקרר) כחצי שעה לפני הטיגון.

3. מכינים סלט פירות: מערבבים בקערה את הפירות. מוסיפים את הנענע וסוחטים את מיץ התפוזים. משהים כחצי שעה לספיגת טעמים.

4. מטגנים: מחממים מחבת טפלון גדולה או מחבת פנקייק ומרססים אותה בספריי שמן. כשהמחבת חמה, יוצקים למחבת הגדולה ב-3 מקומות מצקת קטנה מהבלילה, כך שייווצרו 3 עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ, או יוצקים את הכמות הדרושה לשקעים במחבת פנקייק ייעודית. כשנוצרות בועות על גבי הפנקייק והצד התחתון מזהיב, הופכים בזהירות בעזרת מרית לחצי דקה נוספת בערך, ומסירים מהאש. חוזרים על הפעולות עד לסיום הבלילה.

5. להגשה: מניחים 3-2 פנקייקס בכל צלחת. אם רוצים, יוצקים עליהם סירופ מייפל. מגישים מיד לצד סלט הפירות.

בית לזית מבצק יוגורט

מבוסס על מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין

המרכיבים:
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפייה
רבע כוס שמן זית בכבישה קרה
גביע וחצי יוגורט דנונה יווני (שימו לב, היוגורט היווני מגיע בגביעים של 130 גרם, ולא של 200 כמו היוגורט הרגיל)
למלית:
30 זיתים מגולענים
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים
זרעי שומשום וקוואקר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבלים את חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.

3. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים שווים.

4. משטחים כל כדור לפיתה קטנה, מניחים זית במרכז ומכדררים.

5. מברישים בביצה טרופה עם מים ומפזרים שומשום וקוואקר.

6. אופים כ-20 דקות עד להזהבה יפה.

לביבות תירס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לביבות תירס | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לביבות תירס

מבוסס על מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין

המרכיבים:
2 כוסות גרגירי תירס מבושלים (לא משימורים)
2 כפות יוגורט יווני
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם מחיטה מלאה
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח

למטבל:
גביע וחצי יוגורט יווני
כפית מיונז
1-2 שיני שום, כתושות
עגבנייה סחוטה

אופן ההכנה:

1. מרסקים כוס אחת מגרגירי תירס במעבד מזון למחית גסה. מערבבים עם יתר הגרגירים ושאר החומרים בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה. אם יש זמן מקררים רבע שעה להתייצבות.

2. מערבבים את חומרי המטבל, טועמים ומתקנים תיבול.

3. מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות.

4. יוצרים לביבות עגולות ופחוסות בידיים רטובות ומסדרים בתבנית. אם רוצים, מרססים מעט שמן גם מלמעלה. אופים כ-15 דקות, ומגישים עם מטבל היוגורט.

לעוד טיפים על תזונה נכונה ואורח חיים בריא היכנסו למתחם >>

למידע נוסף על פלא היוגורט >>

למעבר לאתר דנונה >>


יוגורט מלא בטוב