במקרה שלי מדובר בציבאלע (בצל ביידיש) שאופייני למטבח האשכנזי – סלט של ביצים קשות עם תועפות בצל מטוגן, חרדל ושמיר. הכי חשוב: בצל. מטוגן היטב. והרבה. ביצים: מבושלות באופן מדויק, לא מיובשות וחלילה לא אפורות. מיונז: לא חובה, אבל אם החלטתם ללכת על זה, אל תגזימו ואל תיתנו לטעמו של המיונז לשטח את כלל הטעמים. חרדל: זה התבלין הכי חשוב לטעמי, אחרי הבצל.
המצרכים (6 מנות):
להגשה (לא חובה):
אופן ההכנה:1 מבשלים את הביצים במשך 8 דקות מרגע הרתיחה. מצננים במי ברז זורמים. מקלפים, מעבירים לקערה וקוצצים או מועכים במזלג. >> לכל המתכונים הכי טובים שלנו 2 במקביל מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל על אש בינונית-נמוכה, לאט לאט, 20 דקות לפחות, עד שהוא משחים יפה. משאירים במחבת להתקרר. >> לבלוג של אורלי - סיר פלא 3 מוסיפים לביצים את הבצל המטוגן יחד עם השמן ומערבבים עם יתר חומרי התיבול. הכי טעים לאכול מיד, ואם לא - שומרים במקרר. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר. * המתכון עלה כאן לראשונה ביוני 2020 |