הפסטה הכי טעימה שישאנחנו קוראים למנה הזאת "פסטה חגיגה" - פסטה מאיזה סוג שאוהבים עם זוקיני, עגבניות שרי, חצילים ופלפלים קלויים, ברוטב של חמאה, אנשובי, צ'ילי, לימון ויין. נכון שכבר שמח לכם בפה? חכו רגע, יש גם גבינה מלמעלה
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 08/03/17 07:30
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
אני אוהבת פסטה. אפילו רק עם שמן זית או חמאה, קליפת לימון, מלח ופלפל שחור גרוס. ברוב המקרים אני מכינה רוטב עגבניות פשוט לבנותיי, אלי אוליו זריז לעצמי, חריף ועצבני לחברים, וכמובן ראגו א-לה בולונז לכולם. אבל הכי שמח עושה לי פסטה עם שפע ירקות השמש של האזור: פלפלים, עגבניות וחצילים. במיוחד אני אוהבת שילדים עם ראש פתוח אוכלים ממנה והירקות כבר לא מפריעים להם. הכי חשוב שהירקות יהיו עסיסיים ומלאי טעם, ושהפסטה תהיה מהסוג שאתם הכי אוהבים. במקרה שלי מדובר ללא ספק בפפרדלה עם ביצים.
הסוד לטעם הוא בשימוש הנרחב מאוד בירקות, בזיתים, באנשובי, בקליפת הלימון ועשבי התיבול. אם יש משהו מתוכם שאתם לא אוהבים אפשר לגמרי לוותר ועדיין יישארו הרבה מאוד טעמים בצלחת. חלוקת עבודה: כדי לא לטפל בירקות אחד אחרי השני על מחבת, אני פורסת, מתבלת ושולחת אותם לתנור לפני. במקביל, אני מכינה רוטב ארומטי ורק בסוף מבשלת את הפסטה בשפע של מי מלח רותחים. לגרסה טבעונית או פרווה מוותרים על החמאה ברוטב ועל הגבינה בסוף. את הגבינה מחליפים בפירורי לחם מעורבבים בשמן זית עם שום כתוש קלויים עד הזהבה, ומשתמשים בפסטה ללא ביצים. הכנה מראש: אפשר להכין את הירקות והרוטב, רק עשו לי טובה ואל תבשלו מראש את הפסטה. המצרכים (4 מנות):
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-220 מעלות. 2 בתבנית עם נייר אפייה מסדרים פרוסות חציל, זוקיני, פלפלים ועגבניות שרי. מתבלים בשמן זית, תימין, מלח ופלפל. אופים כ-20 דקות או עד לריכוך והזהבה. 3 מחממים סיר עם מי מלח לבישול הפסטה. 3 מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית, שום, צ'ילי, פטריות ואנשובי. כשהריח מתחיל לעלות מוסיפים יין ומבשלים יחד כ-2-3 דקות עד לאידוי האלכוהול. מוסיפים את קליפת הלימון והחמאה ומערבבים עד שהיא מתאחדת עם הרוטב. 4 מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה. מסננים ומוסיפים לרוטב. מוסיפים גם את הירקות, הזיתים, הבזיליקום, הבצל הירוק, המלח והפלפל ומערבבים. מגישים עם גבינה. |