1 מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול ומזהיבים את הבצל, הסלרי והגזר יחד עם עלה הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי. מוסיפים את השום, וכשעולה ממנו ריח מוסיפים את הבטטות, הדלעת ויתר שמן הזית.
2 מוסיפים את צרור עשבי התיבול, מלח, פלפל וגרגירי חומוס מבושלים (משאירים מעט בצד, להגשה), יחד עם כליטר מנוזלי הבישול שלהם ו-2 ליטר נוספים של מים או מרק. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים יחד כ-20 דקות.
3 מוציאים את התבלינים השלמים ומרסקים את תכולת הסיר בבלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול.
4 יוצקים לצלחות הגשה, מוסיפים מגרגירי החומוס שנותרו ופטרוזיליה קצוצה, ומגישים.