1 מכינים את המלית: צורבים את קוביות הבקר בסיר רחב עם שמן זית על אש גבוהה, כחצי שעה. כשהנוזלים שהוא מפריש מתאדים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל את הבשר בשומן של עצמו, עוד כשעה (כמו קונפי).
2 מוסיפים בצל, סלרי, שום, מלח ופלפל שחור ומבשלים את הבקר במשך שעה נוספת, כך שבסופו של דבר הוא מתבשל יותר משעתיים. זה מגיע למצב של חריכה קלה וזה בסדר. מצננים את התערובת וקוצצים לקבלת מרקם אחיד. יש כאלה שמעבירים במיקסר, אני קוצצת בסכין. מצננים ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
3 מכינים את המעטפת: מערבבים את כל החומרים יחד בקערה ולשים בידיים עד שמתקבל בצק שאפשר לאחד לכדור. אם יבש מדי מוסיפים מעט מים. בוצעים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
4 מכינים כדורים מהמלית: אחרי שמלית הבשר התקררה יוצרים גם ממנה כדורונים קטנים, בגודל כדורי פינג פונג.
מתכונים לחנוכה
5 ממלאים: מניחים קערה עם מים בהישג יד. לוקחים כדור בצק ובעזרת האגודל יוצרים גומה במרכזו. מסובבים ליצירת מעין קערה שעובי הדפנות שלה דק ממש (הוא יתעבה בבישול). אל תתייאשו אם בהתחלה ייצא קצת עבה. בהנחה שהבצק גמיש, זה יבוא עם הזמן. מדי פעם טובלים אצבעות במים כדי להימנע מהידבקות של הבצק וקריעה שלו.
6 מניחים כדור של מלית בשר בתוך הקערית של הבצק, צובטים את הקצוות יחד להידוק וסוגרים לכדור. פוחסים את הכדור עם כף היד למעין פיתה ומעבירים למגש משומן או מרופד בסולת/ג'ריש, בשכבה אחת. ממשיכים עם שאר הכמות.
7 מכינים את המרק: מאדים בסיר גדול עם מעט שמן זית בצל, סלרי, בצל ירוק ושום, כ-10 דקות.
8 מוסיפים קישואים, גזר, תבלינים ועשבי תיבול וליטר וחצי מים, ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות.
9 מוסיפים לימון, מערבבים וטועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הקובה ומבשלים עוד 20 דקות.
קובה חמוסטה | צילום:
נמרוד סונדרס, mako אוכל
** את הקובה ללא המרק אפשר להקפיא לשימוש מאוחר יותר. במקרה כזה אין צורך בהפשרה מוקדמת, אבל יש להוסיף 5 דקות לזמן הבישול.
** אם הסיר גדול מספיק כדי להכיל את כל הקובה באופן מרווח אפשר להכניס את כולם יחד. אם לא, עדיף לבשל אותם בסבבים או לשמור כמה במקפיא.