לחמניות טחינה: המתכון המנצחשנים אנחנו מכינים לחמניות ללא קמח מכל מיני סוגים ומינים - מכינים, ומתבאסים. לא עוד! השנה דהרנו גם אנחנו על טרנד הפליאו, והכנו לחמניות טחינה משודרגות בכל טוב, שסוף סוף עושות את העבודה. וההכנה? דקה וחצי
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 02/04/17 10:44
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
שנים הכנתי את הפחזניות המכונות "לחמניות של פסח" ואף פעם לא ממש אהבתי את התוצאה. אבל מילאתי את פי מצה ושתקתי. ואז, בזכות שפע נמנעי הגלוטן וחסידי הפליאו התוודעתי למתכון לחם הטחינה שכבש את הרשת בסערה. זוכרים? לחם רך, בלי טיפת קמח.
מה הסוד? טחינה, ביצים ואבקת אפייה, שיוצרים ביחד קסם.
כדי שזה יהיה טעים מוסיפים כל מיני תיבולים. אני אוהבת להכין אותן עם ג'עלה – תערובת של גרעיני חמנייה, דלעת ושומשום, שמוכרים בפיצוחיות. עוד תיבולים שנוסו בהצלחה: שקדים ודבש, תימין וצנוברים.
מומלץ לשבור את הטעם הדומיננטי של הטחינה עם משהו מתוק: דבש, סילאן או מייפל.
חשוב לא להגזים בזמן האפייה, שלא לייבש את הלחמניות. המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים שקעים של תבנית מיני מאפינס בתרסיס שמן. 2 מערבבים את הטחינה עם ביצים, הדבש ואבקת האפייה. מוסיפים שליש כוס ג'עלה ואת היתר שומרים לפיזור מעל. 3 יוצקים את התערובת לשקעים עד לחצי הגובה. מפזרים את יתרת הג'עלה ואופים כ-20-25 דקות להזהבה. 4 מצננים, שולפים מהשקעים ומגישים. |