1 מבשלים את העדשים בליטר מים עם לימון פרסי למשך 45 דקות. מוציאים כמה עדשים, טועמים ובודקים את מידת הריכוך. אפשר להוסיף זמן ומים לפי הצורך. כשהעדשים רכות - מסננים.
2 במקביל כובשים את הבצל: משרים את הבצל בחומץ ונותנים לו להתרכך כחצי שעה.
3 מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת עם שום, מוסיפים את התבלינים ומערבבים יחד כדקה-שתיים. מוסיפים את העדשים המבושלות מניחים להן לספוג טעמים. מתבלים במלח ופלפל.
4 כשהעדשים מתקררות מוסיפים בצל כבוש, עגבניות שרי, אבוקדו, עשבי תיבול, בצל ירוק, לימון סחוט וכוסברה קצוצה.
>> והנה גם מתכון מושלם לצלי בקר, אם עוד לא נסגרתם על עיקרית